• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Quinoa salade

7 juli 2020 by Marina

Quinoa salade om te eten in de tuin op een zomerse avond

quinoa salade mise en place met verse groene kruiden, fel rode tomaten, een pakje halloumi en bouillon

Dit is een gastblog van Marina, de zus van Annemieke Glutenvrij.

Tot halverwege mijn studie heb ik gluten gegeten. Ik was dol op de bulgursalade die een van mijn Marokkaanse studiegenoten zomers vaak maakte. Maar bulgur is gemaakt van tarwe dus toen ik glutenvrij ging eten moest ik op zoek naar een alternatief. Quinoa bleek een waardige vervanger en ik at dus al geregeld quinoa toen je dat nog ongegeneerd kon uitspreken als kinowa.

Deze bulgurachtige quinoa salade maak ik vaak en leent zich goed voor eten in de tuin op een zomerse avond, maar houdt zich ook prima staande als lunch uit een Tupperware bakje op het werk of op het strand.

Ik vind mezelf een makkelijke eter maar blijk er toch behoorlijk wat culinaire voor- en afkeuren op na te houden. Zo vind ik dat quinoa, net als risotto en pasta, eigenlijk alleen al dente opgediend mag worden. Ik sta dus altijd naast de pan tot de korrels precies glazig genoeg zijn in mijn ogen.

Quinoa is een waardige vervanger voor bulgur

gebakken halloumi plakken voor bij de quinoa salade

quinoa salade met gebakken halloumi in een witte kom met een groot glas water ernaast
Print Pin

Quinoa salade met halloumi

Glutenvrije lunch salade bomvol verse groene kruiden, groenten en gebakken halloumi.
Soort Hoofdgerecht, Lunch
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, vegetarisch
Kooktijd 30 minuten minuten
Totale tijd 30 minuten minuten

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 glutenvrij bouillonblokje
  • 1 pakje halloumi
  • 4 takjes munt, gebruik alleen de blaadjes - fijngehakt
  • ½ bosje koriander - fijngehakt
  • eventueel peterselie - fijngehakt
  • 1 lente-uitje - fijngehakt
  • eventueel ¼ rode peper - fijngehakt
  • 4 tomaten - in blokjes
  • 1 paprika - in blokjes
  • ½ komkommer - geschild en in blokjes
  • ¼ ijsbergsla - fijngesneden
  • scheut olijfolie

Instructies

  • In een pan kokend water los je het bouillonblokje op (kippenbouillon werkt goed, maar vegetarisch kan ook). Eventueel voeg je wat extra zout toe. Voeg de quinoa toe en kook beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Snij de halloumi in plakken van 1 cm dik en bak die in een droge hete koekenpan tot de buitenkant goed bruin is. Laat wat afkoelen en snij daarna dobbelsteentjes van de halloumi.
  • In een grote kom mix je nu quinoa, halloumi en alle andere ingrediënten door elkaar. Eventueel kan je een beetje limoensap toevoegen en naar smaak zwarte peper en zout.

quinoa salade in Tupperware bakjes, makkelijk om mee te nemen

Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunchTag: glutenvrij koken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Zelf filodeeg maken, hartige vegetarische filodeegtaart, mooi bruin gebakken metmet sesamzaadjesVegeta­rische hart­ige taart met filo­deeg
Volgend bericht:Noten­brood receptnotenbrood recept met amandelen, walnoten en appel

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl