• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
twee marsepeinen ganzen in een witte schaal

Marsepeinen beestjes

19 december 2019 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten


Als begin december de dagen kort zijn, de lichtjes de hele dag aan blijven en je het liefst lekker binnen wilt zitten met een kopje warme choco, dan begint de creativiteit te stromen. Mijn hoofd vol rijmelarij en overal liggen lijstjes met ideeën voor surprises.

Bij ons in de familie wordt vaak op het laatste moment besloten of we tijd en zin hebben om Sinterklaas te vieren. Vanaf dat moment moet er een hoop gebeuren in korte tijd.
Ook al zeggen we altijd tegen elkaar dat we dit jaar toch echt maar 1 cadeautje per persoon doen…uiteindelijk ligt er op de feestavond altijd weer een hele berg met presentjes.

Deze december maakte mijn moeder haar eigen marsepein en vervolgens voor iedereen marsepeinen beestjes. Ik kreeg marsepeinen ganzen, omdat die dit jaar onze tuin hadden ontdekt.

Je eigen marsepein maken is een fluitje van een cent, mits je een sterke keukenmachine hebt.
Vervolgens kan je wat kleurstof (natuurlijk of minder natuurlijk) door je marsepein kneden. Mijn moeder gebruikte saffraan en cacao om te kleuren (ook nog eens erg lekker). Met de gekleurde marsepein kan je de leukste beestjes en poppetjes maken.

Het basisrecept voor marsepein dat zij gebruikte komt uit het kookboek De Banketbakker -van tarte tatin tot garnalenkroket- van Cees Holtkamp, uitgegeven door de Kookboekhandel. Als je het leuk vindt om een gesigneerd exemplaar te kopen kan dat bij Patisserie Holtkamp.

200 gram blanke amandelen
250 suiker
beetje water

Hoe je van deze 3 ingrediënten marsepein maakt legt Cees Holtkamp zelf uit in dit filmpje.
Holtkamp schrijft kristalsuiker voor, maar mijn moeders marsepein bleef wat korrelig, dus misschien beter om poedersuiker te gebruiken.

Categorie: Glutenvrij, Kookboeken, Patisse­rie, Recepten

Vorig bericht: «lekker eten : Ovenschotel met wintergroentes, glanzend van de olijfolie. Met wortel, courgette, rozemarijn, paprika en citroen. Verrukkelijke mediterrane ovengroentes
Volgend bericht: Gepaneerde tofoe Glutenvrij eten. Schaal vol met tofoe, gepaneerd met polenta en provencaalse kruiden. Gebakken in olijfolie.»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*nieuwe workshop data bekend*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Schrijf je in voor de glutenvrije nieuwsbrief

Roti vellen maken met glutenvrij meel en chana dal vulling. stapel roti's met bovenop een open gescheurde roti met fel gele chana dal vulling
(uitschrijven kan altijd)

Site Footer

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Koop mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Stuur me een berichtje, of volg me op Instagram, LinkedIn, Pinterest en Youtube

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring