• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Pompoenpitten pasta van geroosterde pompoenpitten. Mooi glimmende pompoenpittenpasta in een kleurig schaaltje, op de achtergrond groene pompoenpittenmuffins

Geroosterde pompoen­pitten pesto

4 augustus 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Vegan groene pesto!

Pompoenpitten pasta van geroosterde pompoenpitten. Mooi glimmende pompoenpittenpasta in een kleurig schaaltje, op de achtergrond groene pompoenpittenmuffins

Bij het opruimen van mijn keukenvoorraden, kwam ik tot de ontdekking dat ik wel drie aangebroken zakken groene pompoenpitten in mijn keukenkastje had staan. Zo kwam ik op het idee om pompoenpitten te roosteren om een pesto van te maken. Eerder maakte ik al eens een vergelijkbare zonnebloempittenpasta en die vond ik toen erg lekker.

Je kunt je pesto maken met ongeroosterde pitten, maar ik vind het lekkerder om de pompoenpitten eerst te roosteren. Ik doe dat in een grote koekenpan met dikke bodem, maar je kan ze ook op een bakplaat in de oven roosteren. Mijn zelfgemaakte pompoenpittenpesto kreeg een fraaie diep groene kleur.

Zelf zonnebloempitten- of pompoenpittenpesto maken is een stuk goedkoper dan vegan pesto of pittenpasta kopen in de winkel. Het beste zoek je pompoenpitten met glutenvrij vermelding, of bestel je pitten in een glutenvrije webshop.

Je hebt wel een sterke keukenmachine nodig, want die moet flink werken om de pompoenpitten om te toveren in groene pesto. Door de pitten lang genoeg in de keukenmachine te malen, komt er olie uit vrij. Hierdoor ontstaat een mooie glad mengsel. Dit proces kan wel 5 minuten of langer duren, afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine.

Geroosterde pompoenpitten pesto eet je bijvoorbeeld op brood in plaats van pindakaas, desgewenst met een beetje boter. Bak er koolhydraatarme muffins mee of probeer eens een vegan pasta maaltijd met pompoenpittenpesto in plaats van reguliere pesto!
Verdun je pompoenpitten mengsel dan wel eerst met wat warm water, want anders is het moeilijk te mengen met je gekookte pasta.

Lunch eens met geroosterde pompoenpitten pesto in plaats van pindakaas op brood.

Pompoenpitten roosteren voor pasta recept. Mooi glimmende pompoenpittenpasta in een kleurig schaaltje, op de achtergrond groene pompoenpittenmuffins
Afdrukken Pin

Geroosterde pompoenpitten pesto

Gemaakt met de gedroogde groene pompoenpitten die je in de winkel koopt, dus niet de pitten uit een verse pompoen!
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, lactosevrij, Vegan, vegetarisch
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram groene pompoenpitten - of zonnebloempitten
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel vadouvan kruiden - bijvoorbeeld die van Jonnie Boer of gebruik je eigen favoriete kruidenmengsel
  • optioneel een scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Rooster de pompoenpitten in een grote koekenpan met dikke bodem, totdat ze beginnen te glimmen en lekker gaan ruiken. Of rooster ze op een bakplaat in de oven op 180°, schep ze dan wel 1 of 2 keer om.
  • Laat de pompoenpitten even afkoelen op een groot bord.
  • Doe de pompoenpitten in de keukenmachine met messen en laat draaien. Schraap tussentijds de zijkanten bij zodat alles gelijkmatig vermalen wordt. Na een paar minuten zie je de consistentie van de massa veranderen. Als uiteindelijk de olie uit de pitten vrij komt krijg je een mooie groene glimmende pesto. Duurt het te lang naar je smaak, dan kan je een scheutje zonnebloemolie toevoegen om het proces een handje te helpen.
  • Bewaar de pesto in een schone glazen pot of tupper in de koelkast.

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunch Tags: glutenvrij bakken, vegan

Vorig bericht: «hamburgerbroodje met adukibonen burger met sla en tomaat Adukibonen, vega hamburger recept
Volgend bericht: Bloed­sinaas­appel kon­fijten glimmende bloedsinaasappels met diep oranje en rode kleuren en bladgroen»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl