• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Roti vellen maken, opgestapelde roti's met gele chana dal vulling

Roti vellen maken

21 juli 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Heerlijke roti vellen gevuld met chana dal

Roti vellen maken met glutenvrij meel en chana dal vulling. stapel roti's met bovenop een open gescheurde roti met fel gele chana dal vulling
Roti vellen heb ik niet meer gegeten sinds ik wegens coeliakie glutenvrij moest gaan eten. Een groot gemis, want ik ben dol op de combinatie van roti met kouseband, eieren en aardappel met pittige curry en sambal.
 
Ik maakte roti vellen gevuld met chana dal. De chana dal (gele spliterwten) kookte ik meteen genoeg van in één keer. De vulling die over bleef heb ik ingevroren, zodat ik de volgende keer dat ik roti wil bakken, sneller klaar ben. Je kan ook gekookte aardappels, in plaats van chana dal, gebruiken om je roti mee te vullen.
Deze keer at ik mijn roti met kruidige linzensoep, geroosterde bloemkool uit de oven en gebakken halloumi.
De volgende keer dat ik ze weer ga bakken ben ik van plan er klassieke vegetarische gerechten bij te maken.
Ik ben benieuwd met welke gerechten jullie je roti eten?
 
Als je voor het eerst roti gaat bakken, maak ze dan niet te groot. Kleine roti vellen zijn makkelijker uit te rollen en te verplaatsen naar de pan.
Als je eenmaal de slag te pakken hebt kan je ze in elk formaat maken dat je wilt.
 
Roti vellen maken, opgestapelde roti's met gele chana dal vulling
Afdrukken Pin

Roti vellen

heerlijke glutenvrije roti vellen met chana dal (gele spliterwten) vulling
Soort Bijgerecht
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij, Vegan, vegetarisch
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 150 gram glutenvrije meelmix - zonder bindmiddel
  • 50 gram havermeel - glutenvrij
  • 50 gram teffmeel - glutenvrij
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel psyllium
  • 200 gram warm water

Ingrediënten vulling

  • 250 gram chana dal (gele spliterwten) - geweekt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel massala kruiden - glutenvrij
  • peper en zout naar smaak

Instructies

Chana dal vulling maken

  • Zet de chana dal een dag van te voren in de week, of 's ochtends op de dag dat je ze wilt gaan gebruiken.
  • Spoel de chana dal af in een zeef, voordat je ze gaat koken. Zorg dat de peulvruchten zeker 2 cm onder water staan in de pan waarin je ze gaat koken. In een snelkookpan kook je de chana dal in 6 minuten gaar en laat daarna afkoelen onder druk. In een gewone pan duurt het kookproces langer, proef tussendoor of de erwten gaar zijn.
  • Prak de gekookte erwten fijn of pureer met een staafmixer. Bak vervolgens in een koekenpan met de knoflook en de kruiden. Laat afkoelen.

Deeg maken

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg met de hand of keukenmachine goed door. Laat het deeg in plastic rusten in de koelkast.
  • Na het rusten verdeel je het deeg in circa 10 stukken. Rol bolletjes van de deegstukken en bewaar onder plastic om uitdrogen te voorkomen.
  • Neem een deeg bolletje in je hand en maak er een holletje in. Daar doe je een theelepel chana dal vulling in en vervolgens vouw je het deeg met de vulling erin dicht.
  • Dit gevulde bolletje rol je voorzichtig uit met een deegroller. Ik gebruik een klein beetje meel en een stukje plastic om op uit te rollen. Zo kan ik de roti makkelijker optillen om in de koekenpan te leggen.
  • Bak de roti in een droge koekenpan op half hoog vuur. Keer de roti om zodra dat kan. Als je te lang wacht met draaien, droogt de bovenkant uit.
  • Na het bakken bewaar ik de roti op een bord met een omgekeerd bord erboven op.

Tips

  1. De vulling in dit recept is een dubbele hoeveelheid. Wat overblijft kan je invriezen of in de koelkast bewaren en binnen een paar dagen gebruiken.
  2. Als je voor het eerst roti vellen gaat bakken, maak ze dan niet te groot. Kleine roti's zijn makkelijker uit te rollen en te verplaatsen naar de pan. Als je eenmaal de slag te pakken hebt kan je ze in elk formaat maken dat je wilt.

Meer recept ideeën:

glutenvrije falafel, in een pitabroodje met sla en harissa
glutenvrij falafel recept
Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord
loempia met glutenvrij filodeeg
Filodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan
filodeeg maken
hamburgerbroodje met adukibonen burger met sla en tomaat
adukibonenburger met glutenvrij broodje

Categorie: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Tips en techniek­­­ Tags: glutenvrij bakken, glutenvrij koken, peulvruchten

Vorig bericht: «Eau de vie frambozen, mooi roze gekleurd in een glaasje met een ijsklontje. En de roze fles op de achtergrond. Fram­bozen eau de vie maken
Volgend bericht: No-­bake choco­lade­taart met fram­bozen topping no-bake chocoladetaart, glutenvrije koekjesbodem met melkchocolade cheesecake en frambozen toppingkchocolade»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Reacties

  1. Annemieke

    5 maart 2023 om 16:57

    Waar haal jij de gele split erwten. Tot nu toe staat er op elke verpaking die tegen kom, kan gluten bevatten.

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      7 maart 2023 om 12:02

      Voor het gebruik van peulvruchten waar een waarschuwing voor gluten kruisbesmetting op staat volg ik het advies van de NCV, de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Op hun website staat het volgende: “Gedroogde peulvruchten zijn van nature glutenvrij, maar ze hebben een klein kruisbesmettings gevaar. Er kunnen soms verdwaalde graankorrels in een verpakking zitten. Bij twijfel kan je alle peulvruchten op een bakplaat schudden en dan uitpluizen op graankorrels.
      – Spreid de linzen uit op een bord.
      – Kijk of er tarwekorrels tussen zitten en haal deze
      ertussenuit
      – Spoel de linzen af met water en start met de
      bereiding.”
      Hun volledige advies lees je hier.

      Beantwoorden
  2. Ron

    16 augustus 2022 om 16:34

    Ga deze zeker een keer proberen. Ik kan wel gluten eten maar mijn partner is intolerant dus ik doe mee met glutenvrij.

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      17 augustus 2022 om 13:31

      Hallo Ron, Wat leuk dat je dit recept gaat uitproberen! Mijn partner eet thuis ook alles glutenvrij mee, dat voorkomt kruisbesmettingsgevaar. Fijn te horen dat jij ook solidair bent;-)
      Groetjes Annemieke

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl