• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Seizoensfruit, mooi glanzende appels uit eigen tuin, opgestapeld in een glazen schaal

Ap­pels en peren uit eigen tuin

4 augustus 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Appels, seizoensfruit, schaal vol appels met bladgroen er nog aan

2020 blijkt een bijzonder goed peren jaar te zijn, maar ook de appels doen het niet slecht bij ons in de tuin. De boomtakken bogen helemaal door onder het gewicht van al het seizoensfruit. Als er veel wind stond zwiepten de takken vervaarlijk heen en weer.

Helaas vinden de vogels de vruchten ook erg lekker. Die nemen uit elke appel/peer een hapje, waarna deze beginnen te rotten en op de grond vallen.

De appels heb ik geplukt en die liggen nu in de koele kelder in taartdozen te wachten tot ik er taart mee ga bakken.

Onze perenboom is veel te groot om een net overheen te spannen, dus ik heb daarom besloten de peren iets te vroeg te plukken en er moes van te maken.

Alle peren schillen, klokhuis verwijderen, en met een klein beetje water gaar laten stoven. Perenmoes is heerlijk ’s ochtends door de yoghurt, bij het avondeten, als toetje of gewoon tussendoor.
Mijn favoriete ontbijt is momenteel perenmoes met aalbessen, muesli en yoghurt. Ik ben dol op dit seizoen!

Tip: appel- en perenmoes is ook heerlijk als toetje met witte chocolade mousse met citroen.

Recept voor witte chocolade mousse staat nu online!

Seizoensfruit; appels uit eigen tuin

Seizoensfruit, mooi glanzende appels uit eigen tuin, opgestapeld in een glazen schaal

Categorie: Duur­zaam, Glutenvrij eten, Ontbijt en lunch Tags: fruit

Vorig bericht: «hummus in mooi schaaltje geserveerd met mandje met glutenvrij bruin brood ernaast Hum­mus maken
Volgend bericht: Witte choco­lade mous­se Frambozen met witte chocolade mousse en citroen, gedecoreerd met gehakte pistache»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2022 Annemiekeglutenvrij.nl