• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
Seizoensfruit, mooi glanzende appels uit eigen tuin, opgestapeld in een glazen schaal

Ap­pels en peren uit eigen tuin

4 september 2020 by Annemieke
Appels, seizoensfruit, schaal vol appels met bladgroen er nog aan

2020 blijkt een bijzonder goed peren jaar te zijn, maar ook de appels doen het niet slecht bij ons in de tuin. De boomtakken bogen helemaal door onder het gewicht van al het seizoensfruit. Als er veel wind stond zwiepten de takken vervaarlijk heen en weer.

Helaas vinden de vogels de vruchten ook erg lekker. Die nemen uit elke appel/peer een hapje, waarna deze beginnen te rotten en op de grond vallen.

De appels heb ik geplukt en die liggen nu in de koele kelder in taartdozen te wachten tot ik er taart mee ga bakken.

Onze perenboom is veel te groot om een net overheen te spannen, dus ik heb daarom besloten de peren iets te vroeg te plukken en er moes van te maken.

Alle peren schillen, klokhuis verwijderen, en met een klein beetje water gaar laten stoven. Perenmoes is heerlijk ’s ochtends door de yoghurt, bij het avondeten, als toetje of gewoon tussendoor.
Mijn favoriete ontbijt is momenteel perenmoes met aalbessen, muesli en yoghurt. Ik ben dol op dit seizoen!

Recept voor witte chocolade mousse staat nu online!

Tip: appel- en perenmoes is ook heerlijk als toetje met witte chocolade mousse met citroen.

Seizoensfruit; appels uit eigen tuin

Seizoensfruit, mooi glanzende appels uit eigen tuin, opgestapeld in een glazen schaal
Category: Duur­zaam, Glutenvrij eten, Ontbijt en lunchTag: fruit

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:hummus in mooi schaaltje geserveerd met mandje met glutenvrij bruin brood ernaastHum­mus maken
Volgend bericht:Witte choco­lade mous­seFrambozen met witte chocolade mousse en citroen, gedecoreerd met gehakte pistache

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl