
2020 blijkt een bijzonder goed peren jaar te zijn, maar ook de appels doen het niet slecht bij ons in de tuin. De boomtakken bogen helemaal door onder het gewicht van al het seizoensfruit. Als er veel wind stond zwiepten de takken vervaarlijk heen en weer.
Helaas vinden de vogels de vruchten ook erg lekker. Die nemen uit elke appel/peer een hapje, waarna deze beginnen te rotten en op de grond vallen.
De appels heb ik geplukt en die liggen nu in de koele kelder in taartdozen te wachten tot ik er taart mee ga bakken.
Onze perenboom is veel te groot om een net overheen te spannen, dus ik heb daarom besloten de peren iets te vroeg te plukken en er moes van te maken.
Alle peren schillen, klokhuis verwijderen, en met een klein beetje water gaar laten stoven. Perenmoes is heerlijk ’s ochtends door de yoghurt, bij het avondeten, als toetje of gewoon tussendoor.
Mijn favoriete ontbijt is momenteel perenmoes met aalbessen, muesli en yoghurt. Ik ben dol op dit seizoen!
Recept voor witte chocolade mousse staat nu online!
Tip: appel- en perenmoes is ook heerlijk als toetje met witte chocolade mousse met citroen.
Seizoensfruit; appels uit eigen tuin

Geef een reactie