• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Taaitaai met teff

26 november 2019 by Annemieke

taaitaai, glutenvrije teff taaituffins met grote gekleurde kerst koekjesstekers op de achtergrond

De heerlijk uitgesproken anijssmaak van taaitaai, in combinatie met die taaie structuur, valt voor mij echt in de categorie comfortfood!
Daarom heb ik deze teff taaituffins ontwikkeld.

Als je muffinvormen gebruikt om je taaitaai in te bakken, krijg je vanzelf taaituffins.

Doordat ik het beslag wat dunner maak dan bij een origineel taaitaai recept, worden mijn teff taaituffins smeuïger.
Wil je toch echt authentiek je tanden breken op een super taaie taaitaai? Gebruik dan minder vocht in het recept.

Taaituffins zijn snel gemaakt! Een ontzettend makkelijk recept, waarbij je gewoon alle ingrediënten tegelijk met elkaar mengt tot een mooi beslag, en vervolgens ongeveer een kwartiertje in de oven bakt.

Direct uit de oven zijn ze heerlijk, maar na een dag of langer, worden ze nog beter van structuur.

verschillende vormen taaitaai, glutenvrije teff taaituffins in verschillende vormen met kerstdecoratie, kerstboom, ster en kerstmannetje
Print Pin

Taaituffins

Glutenvrije taaitaai gebakken in een muffinvorm.
Soort snoepgoed, Tussendoortje
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij
Voorbereiding 10 minuten minuten
Kooktijd 20 minuten minuten

Ingrediënten

  • 75 gram teffmeel
  • 75 gram glutenvrije meelmix zonder bindmiddel - bijvoorbeeld van Freee
  • 90 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gram plantaardige melk - ik gebruikte sojamelk
  • snufje zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel anijspoeder
  • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
  • 1/4 theelepel xanthaangom

Instructies

  • Alle ingrediënten goed mengen, met de hand of mixer.
  • Schep het beslag in muffin vormen, van siliconen of metaal. Gebruik hier papieren muffin vormen in of vet de vormen goed in. Gebruik plantaardig vet als je echt lactosevrije taaitaai wilt maken!
  • Bak de taaituffins 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Of totdat ze mooi bruin gebakken zijn en stevig aanvoelen als je er lichtjes op drukt.

Taaitaai opgestapeld, glutenvrije teff taaituffins met kerstmannetjes decoratie op de voorgrond

Je kan dit taaitaai recept natuurlijk ook in andere vormen bakken.

Bak het hele recept eens in een vierkante vorm of twee cakeblikken, zodat je een koek krijgt van 1,5 cm dik. Die koek kan je in vierkantjes snijden tot een snelle variant pepernoten. Leuk om bij een kopje koffie te serveren.
Toch liever kruidnootjes? Het kruidnootjes recept staat ook op de website.

Of gebruik je december koekstekers en maak peperkoekmannetjes, sterren, kerstbomen, hulstblaadjes of een sneeuwpop.

Lees mijn december inspiratie tips, met nog meer bak ideeën voor tijdens de komende winterdagen.

Genoeg van alle zoetigheden in december? Probeer mijn cherrytomaatjes quiche recept, met teff bodem.

Met een groene salade erbij een heerlijke lunch of avondmaaltijd.


cherrytomaatjes quiche met teffbodem, met op de achtergrond de bakvorm

Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rieTag: glutenvrij bakken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:marktkraam van Waldfarming op de Groningse marktGroningen glutenvrij
Volgend bericht:PanfortePanforte, gedecoreerd met poedersuiker, koek met geconfijt fruit en geroosterde hazelnoten, in wiebertjesvorm gesneden

Lees Interacties

Reacties

  1. Inostrate

    15 december 2019 om 14:07

    Wat een mooi blog met goede tips en onderwerpen. In mijn blog ook veel informatie over glutenvrije baksel, ook met zuurdesem. Ik ga je volgen!

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      15 december 2019 om 21:15

      Dankjewel!
      Wat leuk, ik ga een kijkje nemen op je website, dasanderekoek, ben benieuwd wat jij allemaal maakt met zuurdesem.

      Beantwoorden
    • Mijn

      4 december 2021 om 17:13

      Wat leuk, een echt taaitaai recept zonder gluten! Voor hoeveel muffin vormpjes is dit recept? Of heb je een indicatie voor de laagdikte?

      Beantwoorden
      • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

        6 december 2021 om 14:11

        Ik maakte de taaitaai in verschillende vormpjes die ik ongeveer tot 2/3e vulde. Hoeveel vormpjes ik uit één recept haalde kan ik niet precies zeggen omdat ik verschillende vormpjes gebruikte.
        Ik zie dat ik in dit recept de AH meelmix in de ingrediëntenlijst heb staan, maar helaas is die door AH uit het assortiment gehaald. Ik zal de komende week met andere meelsoorten experimenteren, en daarna het recept aanpassen.
        Als iemand anders al een tip heeft voor een andere meelsoort, dan hoor ik het graag!

        Beantwoorden
        • Rosemarie

          1 oktober 2024 om 08:41

          Je hebt het over een meelmix zonder bindmiddel. Ik kan Freee niet vinden. Welke heeft geen bindmiddel? Of kan het ook met boekweit/kikkererwten/rijstmeel?

          Beantwoorden
          • Annemieke

            1 oktober 2024 om 16:05

            Hoi Rosemarie, Online en bij de grote AH’s vind je de Freee meelmix. Je kan het vervangen door andere meelsoorten, maar dat heeft wel effect op het vochtgehalte dat nodig is in het recept. Ook het eindresultaat zal daardoor anders zijn: luchtigheid, mondgevoel, kruimeligheid etc. Ik heb helaas niet een standaard meelsoorten vervanging voor deze meelmix, maar ik denk dat je met een mengsel van rijstmeel en maizena (of een ander zetmeel) een heel eind komt.

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl