• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

  • Home
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Recepten
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Recepten
  • Annemieke
  • zoeken
  • Email
  • Instagram
  • LinkedIn
glutenvrije teff taaituffins in verschillende vormen met kerstdecoratie, kerstboom, ster en kerstmannetje

Taaituffins met teff

26 november 2019 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

glutenvrije teff taaituffins met grote gekleurde kerst koekjesstekers op de achtergrond

De heerlijk uitgesproken anijssmaak van taaitaai, in combinatie met die taaie structuur, valt voor mij echt in de categorie comfortfood!
Daarom heb ik deze teff taaituffins ontwikkeld. Als je muffinvormen gebruikt om je taaitaai in te bakken, krijg je vanzelf taaituffins. Doordat ik het beslag wat dunner maak dan bij een origineel taaitaai recept, worden mijn teff taaituffins smeuïger.
Wil je toch echt authentiek je tanden breken op een super taaie taaitaai? Gebruik dan minder vocht in het recept.

Taaituffins zijn snel gemaakt! Een ontzettend makkelijk recept, waarbij je gewoon alle ingrediënten tegelijk met elkaar mengt tot een mooi beslag, en vervolgens ongeveer een kwartiertje in de oven bakt.

Direct uit de oven zijn ze heerlijk, maar na een dag of langer, worden ze nog beter van structuur.

glutenvrije teff taaituffins in verschillende vormen met kerstdecoratie, kerstboom, ster en kerstmannetje
Afdrukken Pin

Taaituffins

Glutenvrije taaitaai gebakken in een muffinvorm.
Soort snoepgoed, Tussendoortje
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram teffmeel
  • 75 gram glutenvrije meelmix - AH meelmix vrij van gluten
  • 90 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gram plantaardige melk - ik gebruikte sojamelk
  • snufje zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel anijspoeder
  • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
  • 1/4 theelepel xanthaangom

Instructies

  • Alle ingrediënten goed mengen, met de hand of mixer.
  • Schep het beslag in muffin vormen, van siliconen of metaal. Gebruik hier papieren muffin vormen in of vet de vormen goed in. Gebruik plantaardig vet als je echt lactosevrije taaitaai wilt maken!
  • Bak de taaituffins 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Of totdat ze mooi bruin gebakken zijn en stevig aanvoelen als je er lichtjes op drukt.
opgestapelde glutenvrije teff taaituffins met kerstmannetjes decoratie op de voorgrond

Je kan dit taaitaai recept natuurlijk ook in andere vormen bakken.

Bak het hele recept eens in een vierkante vorm of twee cakeblikken, zodat je een koek krijgt van 1,5 cm dik. Die koek kan je in vierkantjes snijden tot een snelle variant pepernoten. Leuk om bij een kopje koffie te serveren.
Toch liever kruidnootjes? Het kruidnootjes recept staat ook op de website.

Of gebruik je december koekstekers en maak peperkoekmannetjes, sterren, kerstbomen, hulstblaadjes of een sneeuwpop.

Lees mijn 7 inspiratie tips, met nog meer bak ideeën voor tijdens de komende winterdagen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan dit bericht, en je ontvangt meteen mijn december tips!

Categorie: Patisserie, Recepten Tags: december recept, Sinterklaas, snoepgoed, taaitaai

Vorig bericht: «marktkraam van Waldfarming op de Groningse markt Groningen glutenvrij
Volgend bericht: Panforte Panforte, gedecoreerd met poedersuiker, koek met geconfijt fruit en geroosterde hazelnoten, in wiebertjesvorm gesneden»

Deel dit bericht op:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter

Ontvang nu mijn december inspiratie tips, voor winterse dagen!

Warme chocolade melk met slagroom, op een ovaal schaaltje met bloemetjes, met pepernoten chocolade callets.

En blijf voortaan op de hoogte met de nieuwsbrief. (uitschrijven kan altijd)

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Site Footer

Contact  –  Privacy – Copyright 2019 Annemiekeglutenvrij.nl – Powered by BizBudding Inc.

 

#lekkerglutenvrijeten

Stuur me een berichtje, of volg me op Instagram, LinkedIn en Pinterest

  • Email
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring