• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
tamme kastanje recept, glimmende chocolade kastanjetaart in een schaal met bakpapier

Chocolade kastanje taart

29 april 2021 //  by Adri @masnappy

tamme kastanje recept, glimmende chocolade kastanjetaart in een schaal met bakpapier

Dit is een gastblog van Adri:
Met de feestdagen kan het maar zo gebeuren dat de familie en vrienden invasie groter wordt dan verwacht. Dan zijn makkelijke recepten een uitkomst. Zoals bijvoorbeeld dit chocolade tamme kastanjes recept.

Dit recept waar ik al jarenlang veel plezier van heb, zag ik lang geleden op de BBC (productie van Optomen Television) bij een programma van de Two Fat Ladies. Deze dames maakten destijds Engeland onveilig op een Triumph Thunderbird motor met een Watsonian Jubilee dubbelbreed zijspan.
Ik noteerde de ingrediënten voor het recept en de bereidingswijze spreekt voor zich.

Het resultaat is erg lekker, kan zonder bezwaar ingevroren worden en deelt goed uit. Omdat het vrij machtig is kan je maar beter kleine puntjes snijden. 

Tamme kastanjes recept, snel te maken!

tamme kastanje recept, kastanjetaart met een toef slagroom op een glazen schaaltje

Ongezoete kastanjepuree is rond de feestdagen in december vaak bij supermarkten, groentewinkels of reformzaken te verkrijgbaar. Of neem wat blikjes kastanjepuree mee van je vakantie in Frankrijk.

Omdat wij in het najaar zelf tamme kastanjes zoeken en tot puree verwerken hoef ik er niet voor naar de winkel. Daarover vertel ik uitgebreid in mijn blog over tamme kastanjes.

tamme kastanje recept, kastanjetaart met een toef slagroom op een glazen schaaltje
Afdrukken Pin

Chocolade kastanje taart

recept van de Two Fat Ladies (BBC televisie programma)
Soort Nagerecht, Taart
Speciale wensen glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 20 minuten
Koelen 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 440 gram ongezoete kastanjepuree - kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 gram zachte boter - kamertemperatuur
  • 200 gram gesmolten pure chocolade - goede kwaliteit

Instructies

  • Alles goed mengen met de K haak in een warme mengkom en dan de massa bijvoorbeeld in een (met bakpapier beklede) ronde glazen vorm doen, met een doorsnee van 24 cm.
  • Deze taart hoeft niet gebakken te worden. Laat de taart wel minstens 2 uur koelen voor dat je hem aan gaat snijden.
  • Als je de taart aan gaat snijden, verwarm dan een mes met heet water en droog het mes af, zo snijd je mooie puntjes van de taart.
  • Kan eventueel tot gebruik in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten plastic zak.

Tips

Tip van Adri: Zelf gebruik ik maar 150g poedersuiker en als pure chocola 150g met 72% cacao en 50g met 58% cacao. Ook voeg ik nog 50cc marc de champagne of rum toe en 1-2 theelepels vanille essence
Serveertip: Deze chocoladekastanjetaart is lekker met slagroom en/of met in boter en wat basterd suiker gebakken mandarijnpartjes en licht gebonden sap van 7 mandarijnen.
 (om het mandarijnensap te binden, voeg je 1 theelepel glutenvrij meel of maizena aangeroerd met een beetje koud water of mandarijnensap bij de rest van het mandarijnensap en dat kook je even door)

Dol op seizoensproducten?
Probeer ook eens het gestoofde kweeperen recept of maak je eigen sukade van cederappelen.

membrillo met schapenkaas
Zelf dulce de membrillo maken
Geconfijte cederappelen/sukade op een rooster om uit te lekken
Zelf heerlijke sukade maken
kweeperen in suikerstroop gestoofd met vanille stokje
Gestoofde kweeperen recept
Glutenvrije taart met kastanje botercreme, met viooltjes decoratie
Glutenvrije taart met kastanjebotercreme

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

Vorig bericht: «kweeperen in suikerstroop gestoofd met vanille stokje Gestoofde kweeperen recept
Volgend bericht: Kersen cake recept kersen cake in bloemvorm waar poedersuiker op wordt gestrooid»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Reacties

  1. A'mieke

    28 oktober 2022 om 11:56

    Hoi Annemieke,

    Wat te doen met verse kastanjes? moet ik die voorkoken? pureren? hoeveel gram?

    Groeten Annemieke

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      29 oktober 2022 om 12:01

      Beste Annemieke 🙂
      Over het maken van kastanjepuree schreef mijn moeder @masnappy ook een gastblog, wellicht vind je daar nuttige informatie: https://annemiekeglutenvrij.nl/tamme-kastanjes/
      Fijn weekend, Annemieke

      Beantwoorden
  2. Judith Groot, de

    21 oktober 2022 om 18:15

    Ik heb het 24 u koud laten staan maar het blijft pudding. Precies het recept aangehouden met de tips van adri. Lekker hoor maar het is geen taart.

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      22 oktober 2022 om 19:24

      Beste Judith,
      Wat jammer dat je kastanje pudding in plaats van -taart kreeg. Ik denk graag met je mee, maar het is lastig om op afstand te zeggen wat er mis is gegaan. Welke kastanjepuree en chocolade gebruikte je? Wellicht lag het aan de temperatuur van de boter? Was de boter op kamertemperatuur of gesmolten? Ik heb vandaag om te testen het recept gemaakt, ik gebruikte daarvoor plantaardige boter, 70% chocolade en kastanje puree die ik bij de AH kocht en 2 eetlepels cointreau, dat werd al vrij snel een stevige massa.
      Ik hoor graag weer van je, groetjes Annemieke

      Beantwoorden
  3. Bart

    29 april 2021 om 15:06

    Interessant recept. Hoeft het niet te bakken? En moet het dan een periode gekoeld staan?

    Groet,
    Bart

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      29 april 2021 om 16:13

      Hoi Bart,
      Goeie vragen, dankjewel daarvoor! Ik heb het aangepast in het recept. Klopt, deze kastanje taart hoef je niet te bakken! Ik zou de taart minstens 2 uur koelen voor gebruik. Hoe langer je koelt, hoe makkelijker je er mooie punten van kunt snijden. Succes, groetjes Annemieke

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl