• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Teff volkoren producten

Drie redenen om teff te eten

17 juli 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Teff producten

Per toeval kwam ik op de website van Dijksterhuis teffvolkoren.nl een bedrijf uit Drenthe. Jaren geleden kocht ik al eens teff, maar bij gebrek aan inspiratie bleef dat pak lang onaangeroerd en verdween uiteindelijk naar de achterste hoek van mijn keukenkast. Ik wilde teff een tweede kans geven, en bestelde een flinke doos met producten, om alles uit te proberen. Ook het kookboek, teffilicious wilde ik graag hebben.

Mijn bestelling kwam al snel binnen, wit meel, bruin meel, flakes, pops, en gebroken teff. Er zat ook nog een proefzakje teffpap en een paar ansichtkaarten bij.
Ik ben meteen in het kookboek gaan bladeren, geschreven door Inge Out-Hoiting (voedingscoach) en Angela Dijksterhuis-Schneiders (teffspecialist). Afwisselende recepten, van ontbijt ideeën tot maaltijden, zoetigheden en snacks. Het boek ziet er mooi uit, ook al zijn niet alle foto’s even appetijtelijk, maar dat geven de dames ook ruiterlijk toe.

Ik heb nu al twee favoriete recepten, de pizza met bloemkool/teff bodem, stevig en smaakvol, werkelijk in een handomdraai gemaakt! En de teff granola, waarmee ontbijten een feestje wordt.
Tip voor Brinta liefhebbers die glutenvrij willen eten: gebroken teff met gekookte melk klaargemaakt, lijkt verbazingwekkend veel op Brinta.

“boordevol eiwitten en vezels en ook nog eens erg lekker”

Na het lezen van het kookboek had ik nog mijn twijfels of de teff wel echt glutenvrij was. Ik las namelijk dat er soms gerst als wisselteelt wordt gebruikt. Bij twijfel over producten, pak ik altijd de telefoon. Ik belde naar Dijksterhuis met mijn vragen, en werd helemaal gerustgesteld.
Er worden aparte machines gebruikt voor de glutenvrije gewassen, en de teff is echt volkomen glutenvrij. Dat hun producten niet zijn gecertificeerd, is een puur financiële kwestie.

Met teff sla je drie vliegen in een klap: je eten komt duurzaam van dichtbij, zit boordevol eiwitten en vezels en is ook nog eens erg lekker. 
-Lokaal geproduceerd betekent: geen schrijnende verhalen over verre landen die hun eigen voedsel niet meer kunnen bekostigen omdat alles wordt geëxporteerd om aan de Europese vraag te voldoen.
-Hartstikke gezond: altijd mooi meegenomen, want als je een strikt glutenvrij dieet moet volgen is het soms best lastig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.
-Lekker: het allerallerbelangrijkste natuurlijk!

Probeer eens mijn recept voor cherrytomaatjes quiche met teffbodem.
Of probeer het TaaiTaai met Teff recept.

Categorie: (Web)Winkels, Duur­zaam, Glutenvrij eten, Kookboeken, Product­en

Vorig bericht: «Glutenvrij eten. Schaal vol met tofoe, gepaneerd met polenta en provencaalse kruiden. Gebakken in olijfolie. Gepaneerde tofoe
Volgend bericht: Glutenvrije havermelk mis en place voor het maken van havermelk»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl