• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
cherrytomaatjes quiche met teffbodem, met op de achtergrond de bakvorm

Drie redenen om teff te eten

17 maart 2019 by Annemieke
Teff producten

Per toeval kwam ik op de website van Dijksterhuis teffvolkoren.nl een bedrijf uit Drenthe. Jaren geleden kocht ik al eens teff, maar bij gebrek aan inspiratie bleef dat pak lang onaangeroerd en verdween uiteindelijk naar de achterste hoek van mijn keukenkast. Ik wilde teff een tweede kans geven, en bestelde een flinke doos met producten, om alles uit te proberen. Ook het kookboek, teffilicious wilde ik graag hebben.

Mijn bestelling kwam al snel binnen, wit meel, bruin meel, flakes, pops, en gebroken teff. Er zat ook nog een proefzakje teffpap en een paar ansichtkaarten bij.
Ik ben meteen in het kookboek gaan bladeren, geschreven door Inge Out-Hoiting (voedingscoach) en Angela Dijksterhuis-Schneiders (teffspecialist). Afwisselende recepten, van ontbijt ideeën tot maaltijden, zoetigheden en snacks. Het boek ziet er mooi uit, ook al zijn niet alle foto’s even appetijtelijk, maar dat geven de dames ook ruiterlijk toe.

Ik heb nu al twee favoriete recepten, de pizza met bloemkool/teff bodem, stevig en smaakvol, werkelijk in een handomdraai gemaakt! En de teff granola, waarmee ontbijten een feestje wordt.
Tip voor Brinta liefhebbers die glutenvrij willen eten: gebroken teff met gekookte melk klaargemaakt, lijkt verbazingwekkend veel op Brinta.

“boordevol eiwitten en vezels en ook nog eens erg lekker”

Na het lezen van het kookboek had ik nog mijn twijfels of de teff wel echt glutenvrij was. Ik las namelijk dat er soms gerst als wisselteelt wordt gebruikt. Bij twijfel over producten, pak ik altijd de telefoon. Ik belde naar Dijksterhuis met mijn vragen, en werd helemaal gerustgesteld.
Er worden aparte machines gebruikt voor de glutenvrije gewassen, en de teff is echt volkomen glutenvrij. Dat hun producten niet zijn gecertificeerd, is een puur financiële kwestie.

Met teff sla je drie vliegen in een klap: je eten komt duurzaam van dichtbij, zit boordevol eiwitten en vezels en is ook nog eens erg lekker. 

  • Lokaal geproduceerd betekent: geen schrijnende verhalen over verre landen die hun eigen voedsel niet meer kunnen bekostigen omdat alles wordt geëxporteerd om aan de Europese vraag te voldoen.
  • Hartstikke gezond: altijd mooi meegenomen, want als je een strikt glutenvrij dieet moet volgen is het soms best lastig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.
  • Lekker: het allerallerbelangrijkste natuurlijk!
Hartige quiche met teffbodem
cherrytomaatjes quiche met teffbodem, met op de achtergrond de bakvorm
Category: (Web)Winkels, Duur­zaam, Glutenvrij eten, Kookboeken, Product­en

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrij eten. Schaal vol met tofoe, gepaneerd met polenta en provencaalse kruiden. Gebakken in olijfolie.Gepaneerde tofoe
Volgend bericht:Glutenvrije havermelkmis en place voor het maken van havermelk

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl