
Afgelopen week maakte ik een aantal gerechten uit het kookboek: The Green Kitchen at Home -Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag- van David Frenkel & Luise Vindahl. Verrukkelijke citroenricottalasagne, mediterrane ovengroentes met halloumi en pompoensoep met geitenkaasyoghurt.
Geen ingewikkelde recepten, maar net even andere ingrediënten of technieken waardoor je smakelijker eten op tafel zet dan wanneer je zelf wat in een pan gooit.
Voor de pompoensoep halveer je de pompoen en gaart hem zo in de oven, makkelijk en supersnel. Op deze manier krijgt je soep een heerlijke romige rijke smaak.
Er worden bij bijna alle recepten tips gegeven voor onder andere notenvrije, granenvrije en vegan alternatieven.
De meeste recepten zijn glutenvrij, en de rest is gemakkelijk glutenvrij te maken. Enige voorkennis is wel noodzakelijk, want er wordt slechts summier beschreven hoe je die recepten dan glutenvrij kan aanpassen.
Elke keer als ik dit kookboek doorblader krijg ik zin om meteen de keuken in te gaan. De foto’s zijn bijzonder kleurrijk en de ingrediëntenlijsten zijn overzichtelijk.
Echt een aanstekelijk vegetarisch kookboek.