• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Verrukkelijke mediterrane ovengroentes

17 maart 2019 by Annemieke
Ovenschotel met wintergroentes, paprika, courgette, aardappel, wortel, citroen en rozemarijn.

Afgelopen week maakte ik een aantal gerechten uit het kookboek: The Green Kitchen at Home -Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag- van David Frenkel & Luise Vindahl. Verrukkelijke citroenricottalasagne, mediterrane ovengroentes met halloumi en pompoensoep met geitenkaasyoghurt.

Geen ingewikkelde recepten, maar net even andere ingrediënten of technieken waardoor je smakelijker eten op tafel zet dan wanneer je zelf wat in een pan gooit.
Voor de pompoensoep halveer je de pompoen en gaart hem zo in de oven, makkelijk en supersnel. Op deze manier krijgt je soep een heerlijke romige rijke smaak.

Er worden bij bijna alle recepten tips gegeven voor onder andere notenvrije, granenvrije en vegan alternatieven.
De meeste recepten zijn glutenvrij, en de rest is gemakkelijk glutenvrij te maken. Enige voorkennis is wel noodzakelijk, want er wordt slechts summier beschreven hoe je die recepten dan glutenvrij kan aanpassen.

Elke keer als ik dit kookboek doorblader krijg ik zin om meteen de keuken in te gaan. De foto’s zijn bijzonder kleurrijk en de ingrediëntenlijsten zijn overzichtelijk.
Echt een aanstekelijk vegetarisch kookboek.

Category: Glutenvrij eten, Kookboeken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Volgend bericht:Zelf marsepein maken, voor beestjes of figuurtjestwee marsepeinen ganzen in een witte schaal

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl