Niks leukers dan nieuwe producten zoeken in de supermarkt. Op vakantie altijd een favoriete bezigheid. Maar ook gewoon in je eigen buurtsuper valt genoeg te ontdekken.
In Groningen heeft de AH aan de Rijksweg een enorme sortering glutenvrije producten. Daar ontdek ik regelmatig wat nieuws.
Dit weekend viel mijn oog op een pak paneermeel, dat ik niet eerder had gezien. Zoals iedereen met coeliakie weet, moet je altijd dubbelchecken of een product inderdaad glutenvrij is en terecht in dat schap staat.
Met een mooie verpakking en wat keurmerken gaat zo’n product al snel vier keer over de kop!
Bij bestudering van het pak paneermeel, vielen me twee dingen op.
Ten eerste, op de voorkant het logo ‘Vegan’ met daarnaast de serveersuggestie…kippenbouten!
En ten tweede de ingrediëntenlijst, geroosterd maismeel met een snufje zout.
Nou gebruik ik regelmatig polenta (grof maismeel) om te paneren. Daar heb je geen duur pak paneermeel voor nodig, maar gewoon een kilo pak polenta, snufje zout erbij en klaar ben je.
Probeer eens mijn kruidige knapperig gepaneerde tofoe.
Of mijn recept voor gepaneerde aubergine sandwich gevuld met halloumi en munt, dat binnenkort volgt.
Het bewuste pak paneermeel kost omgerekend meer dan 5 euro per kilo! Terwijl de Appie ook een pak polenta (met glutenvrij vermelding) in het assortiment heeft van €1,25/kilo. Snel verdiend, met een mooie verpakking en wat keurmerken gaat zo’n product al snel vier keer over de kop.
Nou moet ik er eerlijkheidshalve wel aan toevoegen dat ik het bewuste paneermeel niet zelf heb uitgeprobeerd.
Ook staat er nog op het pak vermeld dat het maismeel is geroosterd en daardoor de helft minder vet opneemt,
Dus misschien ben ik wel te kritisch en is het paneermeel zijn hoge prijs dubbel en dwars waard.
Mocht iemand hier ervaring mee hebben opgedaan, dan hoor ik het graag!
Geef een reactie