• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
verpakking glutenvrij vegan paneermeel ah, met serveer suggestie kippenbouten?!

Valkuilen in het glutenvrije schap

25 januari 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

verpakking glutenvrij vegan paneermeel ah, met serveer suggestie kippenbouten?!
Vegan Kippenbouten…?!?

Niks leukers dan nieuwe producten zoeken in de supermarkt. Op vakantie  altijd een favoriete bezigheid. Maar ook gewoon in je eigen buurtsuper valt genoeg te ontdekken.

In Groningen heeft de AH aan de Rijksweg een enorme sortering glutenvrije producten. Daar ontdek ik regelmatig wat nieuws.
Dit weekend viel mijn oog op een pak paneermeel, dat ik niet eerder had gezien. Zoals iedereen met coeliakie weet, moet je altijd dubbelchecken of een product inderdaad glutenvrij is en terecht in dat schap staat.

Met een mooie verpakking en wat keurmerken gaat zo’n product al snel vier keer over de kop!

Bij bestudering van het pak paneermeel, vielen me twee dingen op.
Ten eerste, op de voorkant het logo ‘Vegan’ met daarnaast de serveersuggestie…kippenbouten! 
En ten tweede de ingrediëntenlijst, geroosterd maismeel met een snufje zout.

Nou gebruik ik regelmatig polenta (grof maismeel) om te paneren. Daar heb je geen duur pak paneermeel voor nodig, maar gewoon een kilo pak polenta, snufje zout erbij en klaar ben je.
Probeer eens mijn kruidige knapperig gepaneerde tofoe.
Of mijn recept voor gepaneerde aubergine sandwich gevuld met halloumi en munt, dat binnenkort volgt. 

Het bewuste pak paneermeel kost omgerekend meer dan 5 euro per kilo! Terwijl de Appie ook een pak polenta (met glutenvrij vermelding) in het assortiment heeft van €1,25/kilo. Snel verdiend, met een mooie verpakking en wat keurmerken gaat zo’n product al snel vier keer over de kop.

Nou moet ik er eerlijkheidshalve wel aan toevoegen dat ik het bewuste paneermeel niet zelf heb uitgeprobeerd.
Ook staat er nog op het pak vermeld dat het maismeel is geroosterd en daardoor de helft minder vet opneemt,
Dus misschien ben ik wel te kritisch en is het paneermeel zijn hoge prijs dubbel en dwars waard.
Mocht iemand hier ervaring mee hebben opgedaan, dan hoor ik het graag!

Categorie: Glutenvrij eten, Product­en Tags: glutenvrij koken

Vorig bericht: «mis en place voor het maken van havermelk Glutenvrije havermelk
Volgend bericht: Carle’s winkel is Open! Carle Douglas en Annemieke Glutenvrij in de winkel»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl