• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
vegan chocolade cake met hazelnoot en crumble

Vegan en Gluten­vrij, is dat moge­lijk?

9 juni 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

vegan tartelettes
Vegan tartelettes mét gluten

Zonder plantaardige producten én zonder gluten toch lekkere patisserie maken, is dat mogelijk? Volgens mij wel! Er staan al een aantal vegan en glutenvrije recepten op de website. Onlangs volgde ik een vegan cursus, dus binnenkort volgen er ongetwijfeld meer vegan patisserie recepten zonder gluten.

Alweer bijna 10 jaar geleden volgde ik de 9-weekse Patisserie opleiding van Bakery Institute in Zaandam. Dit opleidingsinstituut is gevestigd op een geweldige locatie in de voormalige Chocolade-, Koek- en Beschuitfabriek van Verkade.

Destijds werkte ik nog als contrabassist in het Balletorkest. Dat betekende dat ik overdag in mijn witte bakkerstenue de opleiding volgde en ’s avonds in volledig zwarte werkkleding contrabas speelde in het orkest bij voorstellingen in het Muziektheater. Dat was een hectische periode, maar ontzettend leuk en leerzaam.

vegan chocolade cake met hazelnoot en crumble
Hazelnoot chocoladecake mét gluten

Helaas volgde na mijn patisserie opleiding de diagnose coeliakie, waardoor ik mijn bakkerij plannen een tijdlang heb uitgesteld. Uiteindelijk heb ik het roer echt omgegooid en mijn bedrijf Annemieke Glutenvrij draait nu lekker, de glutenvrije bakworkshops zijn van start gegaan en mijn website wordt goed gevonden.

Maar het blijft belangrijk om bij te scholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Vanwege de beperkende corona maatregelen had ik het afgelopen jaar tijd om een aantal cursussen te volgen. Zo deed ik een cursus bij de Nationale Bakkerij Academie en volgde ik een training WordPress, om mijn website nog mooier en sneller te krijgen (mijn website maakte ik zelf en ook het onderhoud heb ik in eigen hand).

Vegan en glutenvrij bakken is een leuke uitdaging.

Vegan sloffen fruittaart
Vegan zomerfruit slof mét gluten

Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar vegan producten. Daarom volgde ik vorige week een 2-daagse workshop Vegan bakken bij Bakery Institute, de school waar ik eerder mijn patisserie opleiding deed. In die 2 dagen heb ik ontzettend veel kennis opgedaan. Ik leerde over plantaardige grondstoffen en hun specifieke eigenschappen. Over het hoe en waarom van de opbouw van recepten en de gebruikte methodes. En natuurlijk ontzettend veel tips&trics.

We maakten onder andere tartelettes, sloffen, bladerdeeg, brownies, cakes, taarten, cremeux, boter crème, crème Suisse, decoraties, crumbles… teveel  om op te noemen😉 Deze cursus was mét gluten, dus ik kon zelf helaas niets proeven, maar de komende tijd ga ik aan de slag om al deze lekkernijen om te toveren tot vegan én glutenvrij!

vegan desserttaart met vanillemousse
Vegan vanillemousse taart mét gluten

Categorie: Duur­zaam, Glutenvrij eten, Patisse­rie Tags: coeliakie, glutenvrij bakken, vegan

Vorig bericht: «Glutenvrij meel. Wit meel op een donker aanrecht, waar het woord glutenvrij in geschreven staat. Gluten­vrije meel­mix
Volgend bericht: Choco­lade work­shop Zaan­dam chocolade workshop bonbons maken»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl