• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
vegan toetje, koffieschuim met grote keukenmachine garde

Vegan koffie­schuim

4 augustus 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

vegan toetje, koffieschuim met grote keukenmachine garde

Onlangs kreeg ik een link doorgestuurd van een youtubefilmpje van emmymadeinjapan. Emmy vertelt daar behoorlijk uitgebreid over het maken van een vegan toetje ‘magic coffee cream‘.
In eerste instantie dacht ik wat een raar en langdradig verhaal, maar ik werd ook steeds nieuwsgieriger naar de reden voor Emmy’s enthousiasme.

Het koffieschuim waar ze over verteld is vegan, gemaakt met slechts 3 ingrediënten: water, suiker en oploskoffie. Inderdaad best magisch dat er zo’n mooi luchtig schuim ontstaat als je die paar ingrediënten samen opklopt.
Je krijgt een stevig schuim dat een paar uur mooi blijft. Maar zoals je in mijn fotoverslag hieronder kunt zien, verliest het na verloop van tijd zijn luchtigheid en wordt het gewoon weer een mierzoete koude koffie.

Het schuim is erg zoet vind ik, maar ik heb nog niet geprobeerd om het met minder suiker te maken. Op het internet las ik dat het mogelijk is om het schuim te maken met suikervervangers. Als je daar ervaring mee hebt, hoor ik het graag!

Magic coffee cream, dit vegan toetje maak je met slechts drie ingrediënten!

vegan dessert, glas vol met luchtig koffie schuim

Ik heb wel geprobeerd of je dit mengsel ook kunt bakken. Het leek me een makkelijke oplossing voor als ik geen aquafaba (bonen kookvocht) voor handen had.
Ik zag al heerlijke vegan notenschuimtaarten voor me en makkelijke vegan pavlova’s. Maar ja gebakken lucht… Na 5 minuutjes op 180 graden stortten de toefjes schuim in. Iemand een idee?!
(Met 20% aardappelzetmeel: ook ingestort.
Met 50% doves meel: niet gelukt.
Met kokosmeel (lekker veel vezels): ook mislukt)

Serveertips: Gebruik het vegan koffieschuim om een chocolade brownie mee te versieren, wel binnen een paar uur nuttigen!
Of doe een toef op een glas plantaardige melk, voor een zomerse ijskoffie. Lekker met wat kaneel of cacao erbij.
Heb je teveel gemaakt? Je kunt het schuim makkelijk invriezen voor cappuccino ijs.

romig vegan koffieschuim in dubbelwandig glas

Begin 00:00

romig en luchtig vegan koffieschuim in dubbelwandig glas

0:30

luchtig vegan koffieschuim in dubbelwandig glas

1:00

romig en luchtig vegan koffieschuim in dubbelwandig glas, met laagje koffie onderin het glas

1:30

vegan koffieschuim in dubbelwandig glas, met laag koffie onderin het glas

2:00

koffieschuim op een bodempje koffie in een glas

2:30

vegan koffieschuim in dubbelwandig glas, met koffie onderin het glas

3:00

toetje in een glas, vegan koffieschuim, met een laag koffie onderin het glas. Na 5 uur staan is het schuim niet meer zo fraai.

8:00

vegan toetje, koffieschuim met grote keukenmachine garde
Afdrukken Pin

Vegan toetje van koffie schuim

Met slechts 3 ingrediënten maak je snel een romig koffie schuim.
Soort Toetje
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij, Vegan
Mixen 5 minuten

Ingrediënten

  • 10 gram oploskoffie - glutenvrij
  • 100 gram poedersuiker - glutenvrij
  • 80 gram ijskoud water

Instructies

  • Alle ingrediënten met de garde in de keukenmachine mixen. Na een paar minuten verandert de kleur, die wordt een paar tinten lichter en er ontstaat een romige luchtige massa.
  • Als het schuim al wat begint terug te lopen kan je het nogmaals opslaan.

Tips

Serveertips: Gebruik dit vegan koffieschuim om een chocolade brownie mee te versieren, wel binnen een paar uur nuttigen!
Of doe een toef op een glas plantaardige melk, voor een zomerse ijskoffie. Lekker met wat kaneel of cacao erbij.
Heb je teveel gemaakt? Je kunt het schuim makkelijk invriezen voor cappuccino ijs.

Meer vegan  recepten:

Pompoenpitten roosteren voor pasta recept. Mooi glimmende pompoenpittenpasta in een kleurig schaaltje, op de achtergrond groene pompoenpittenmuffins
Pompoenpitten pesto recept
Vegan Met polenta en provencaalse kruiden gepaneerde tofoe, bruin en knapperig gebakken in olijfolie.
Gepaneerde tofoe recept
Gekonfijte bloedsinaasappel schillen in een glazen pot
Geconfijte schil van bloedsinaasappel recept
mis en place voor het maken van havermelk
Zelf havermelk maken

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Tips en techniek­­­ Tags: glutenvrij bakken, glutenvrij koken, koffie, vegan

Vorig bericht: «Lidl glutenvrije broodmix, het bruine brood werd net zo mooi als het brood op de foto van de verpakking! Lidl brood­bak­mix
Volgend bericht: Koffie Wal­no­ten­taart walnotentaart recept, met koffiecreme. Taart staat onder een glazen stolp»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl