• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Zelf filodeeg maken, hartige vegetarische filodeegtaart, mooi bruin gebakken metmet sesamzaadjes

Vegeta­rische hart­ige taart met filo­deeg

25 juni 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Knapperige filodeegvellen en een zachte ricottavulling met veel groenten.

Deze vegetarische hartige taart met filodeeg maakte ik vroeger vaak als ik snel wat gezonds op tafel wilde zetten.
Sinds ik vanwege coeliakie glutenvrij ben gaan eten, heb ik dit recept nooit meer gemaakt. Ik dacht dat het onmogelijk was om zelf filodeeg te maken. Maar gelukkig blijkt dat niet waar te zijn, het is zelfs best makkelijk om zelf filodeeg te maken.

Nadat ik mijn eerste geslaagde filodeeg vellen uit de pan haalde, begonnen er meteen allemaal lekkere recepten in mij op te borrelen. Maar het was al bijna etenstijd, dus de meeste zoete gerechten die mij te binnen schoten heb ik maar even laten wachten.

Natuurlijk is het niet zo snel als een pak kant-en-klaar filodeeg uit de vriezer halen en ontdooien. Maar ik vind het wel een stuk makkelijker en sneller dan zelf bladerdeeg maken en bijkomend voordeel is dat filodeeg ook veel minder vet is dan bladerdeeg.

Bekijk mijn eerste YouTube filmpje waarin ik laat zien hoe ik deze vegetarische hartige taart maak!

Filodeeg recept. Hartige taart met filodeeg en twee kleuren sesamzaadjes. Ongebakken glanzende taart in een glazen ovenschaal
Vegetarische hartige taart voor het bakken...
Zelf filodeeg maken, hartige vegetarische filodeegtaart, mooi bruin gebakken metmet sesamzaadjes
...en na het bakken
Zelf filodeeg maken, hartige vegetarische filodeegtaart, mooi bruin gebakken metmet sesamzaadjes
Afdrukken Pin

Vegetarische hartige taart

Gemaakt met filodeeg en gevuld met ricotta, cherrytomaatjes en courgette.
Soort Hoofdgerecht
Speciale wensen glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 20 minuten
Baktijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

  • lage ronde ovenschaal van ongeveer 30 cm

Ingrediënten filodeeg

  • 200 gram Doves farm glutenvrije witte meelmix - of een andere glutenvrije meelmix zonder bindmiddel
  • 250 gram water - eventueel wat extra
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten vulling

  • 250 gram ricotta
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel droge kruiden - bijvoorbeeld, oregano, rozemarijn, tijm etc
  • peper en zout naar smaak
  • 1 courgette - gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 200 gram mini cherrytomaatjes - laat deze heel, want anders wordt je taartvulling te vochtig
  • 4 eetlepels sesamzaad - wit en/of zwart

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200°
  • Maak de filodeeg vellen volgens de instructies die je vindt in de link onderaan dit recept.
  • Vet de ovenschaal in en bekleed met zoveel vellen filodeeg dat de hele vorm bekleed is, laat ook wat deeg over de rand hangen. Bestrijk deze laag dun met olie of gesmolten boter en leg hier nog een laag overheen.
  • Meng de ricotta met de eieren, kruiden en peper en zout. Giet dit mengsel in de taartvorm. Verdeel de cherrytomaatjes en courgette plakjes over het ricotta mengsel.
  • Dek het geheel af met de rest van de filodeeg vellen, die je grof opvouwt tot rozetten. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de rozetten met olie of gesmolten boter en bestrooi rijkelijk met sesamzaadjes.
  • Bak 30 minuten in de oven op 200°. Als je taart te snel bruin wordt, dek dan af met aluminium folie.

Tips

Zelf filodeeg makenFilodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan

 

Recept voor glutenvrije loempia's gemaakt met filodeeg

Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord

Categorie: Diner, Glutenvrij, Recepten Tags: filodeeg, ricotta, vegetarisch

Vorig bericht: «Glutenvrije broodmix AH, meergranen. Brood van de Vrij van Gluten meergranen broodmix AH. Aangesneden brood, met mooi open kruim en bruine korst. 5x gluten­vrije brood­mixen getest
Volgend bericht: Quinoa salade quinoa salade met gebakken halloumi in een witte kom met een groot glas water ernaast»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*nieuwe workshop data bekend*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije nieuwsbrief

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring