Mince pies zijn kleine taartjes met een kruidige en fruitige vulling van mincemeat, een typisch Engelse lekkernij. Eigenlijk hoor je deze taartjes rond de kerstdagen te maken. Maar ik vind ze het hele jaar door lekker om te eten. Lees hier mijn mince pies recept.De mince pies worden nog lekkerder als je zelf gemaakte mincemeat gebruikt. Mincemeat is een fruitige vulling met onder andere gedroogd fruit, citrusrasp, kruiden en brandy. Ik geef je het favoriete recept van mijn zus. Maak vooral een grotere hoeveelheid van dit recept, want mincemeat blijft lang goed en is ook leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld in een potje met strik erom of met een handgeschreven label met persoonlijke tekst.Het is aan te raden de mince meat al op voorhand te maken, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Mincemeat is een fruitige vulling met o.a.gedroogd fruit, citrusrasp, kruiden en brandy.
Als je mince pies wilt maken en tijd wilt besparen, kan je ook een kant-en-klare mince meat kopen. Let dan wel op of de ingrediënten glutenvrij zijn! Tip: Mince meat is ook lekker door de yoghurt, als swirl door je cakebeslag, op een koekje bij de koffie of warm over ijs. !!! Mince meat is niet te verwarren met minced meat (gehakt)!Traditioneel hoort er wel reuzel in het recept, maar dat laat ik achterwege.
Mincemeat
Ingrediënten
Benodigdheden
- 4 a 5 lege jampotjes
Mincemeat
- 3 goudreinetten - in blokjes
- 150 gram boter
- 250 gram krenten, rozijnen, sultana's
- 200 gram gedroogde cranberry's
- 1 citroen - rasp
- 1 sinaasappel - rasp
- 3 grote eetlepels whiskey - of bv cointreau, brandy, cognac, calvados
- 170 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel nootmuskaatpoeder
- 2 theelepels kaneel
Instructies
Mincemeat
- Appels met een paar eetlepels water tot moes koken. Daarna van het vuur nemen.
- Roer de boter en suiker door de appels, tot alles is opgelost.
- Daarna de rest van de ingrediënten erdoor roeren: het gedroogde fruit, de citroen- en sinaasappelrasp, de whiskey en de droge kruiden.
- Ga je meteen mince pies maken? Laat de mincemeat dan wat afkoelen voor gebruik.
- Wil je de mincemeat bewaren? Spoel dan 4 a 5 lege jampotten af met kokend water, of gebruik jampotten die net schoon uit de hete afwasmachine komen. Vul de potten met de warme mincemeat en sluit goed af met een deksel.
Geef een reactie