• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Toetje van witte chocolade mousse met citroen, geserveerd met frambozen en gehakte groen pistache nootjes

Witte choco­lade mous­se

7 oktober 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Witte chocolade mousse met citroen, heerlijk met seizoensfruit.

Toetje van witte chocolade mousse met citroen, geserveerd met frambozen en gehakte groen pistache nootjes

Mijn favoriete tijdschrift is Fou de Patisserie, het is 6 keer per jaar een feest als het op de deurmat valt.

De foto’s en recepten zijn om van te watertanden. Soms staat er een glutenvrij recept in, maar meestal geef ik mijn eigen glutenvrije draai aan de recepten die ik wil maken.

Een tijd lang volgde ik Franse lessen, omdat ik de achtergrond informatie en interviews ook beter wilde leren begrijpen.

Witte chocolade mousse met frambozen en gehakte pistache nootjes in een roze aardewerken schaaltje.

In het september/oktober nummer van dit jaar, viel mijn oog op een simpel recept voor witte chocolade mousse met appel compote.

Nou had ik net pannen vol peren- en appelmoes gemaakt, zoals je in mijn vorige blog kon lezen. En daarom besloot ik deze bijpassende witte chocolade mousse met citroen te gaan maken.

In het originele recept gebruiken ze het sap en de rasp van 1 citroen en 1 limoen. Maar ik kon geen biologische limoen vinden en maakte de mousse daarom met alleen citroen.

En ik verving de geroosterde sesamzaadjes door gehakte pistache nootjes.

Ook maakte ik al eens een variant van dit recept met frambozen en gehakte hazelnoten. De frambozen plukte ik in mijn tuin en de hazelnoten vond ik tijdens een van mijn avondwandelingen door Hilversum.

Frambozen met witte chocolade mousse en citroen, gedecoreerd met gehakte pistache
Afdrukken Pin

Witte Chocolade Mousse met citroen

Een makkelijk glutenvrij én eivrij recept.
Soort Nagerecht, Toetje
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade - glutenvrij en in stukjes gehakt
  • 250 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 grote biologische citroen - sap en rasp

Instructies

Dag 1

  • Doe de slagroom met de rasp en het sap van de citroen in een pan. Verwarm dit mengsel langzaam. Zodra de slagroom kookt haal je het van het vuur.
  • Voeg de witte chocolade toe en roer totdat alle chocolade is gesmolten.
  • Voeg nu de mascarpone toe en roer met garde of spatel totdat een egaal mengsel ontstaat.
  • Doe dit mengsel in een afsluitbaar bakje en bewaar minstens een nacht in de koelkast. Zodat het mengsel goed op kan stijven.

Dag 2

  • Doe het mengsel in een kom en sla het luchtig met een handmixer of keukenmachine met garde, totdat er een luchtige mousse ontstaat.

Tips

Serveer met appel- of perenmoes en geroosterd sesamzaad of gehakte nootjes.
Deze mousse is eigenlijk lekker met elk seizoensfruit!

Categorie: Glutenvrij eten

Vorig bericht: «Seizoensfruit, mooi glanzende appels uit eigen tuin, opgestapeld in een glazen schaal Ap­pels en peren uit eigen tuin
Volgend bericht: Kwee­peren; echt sei­zoens­fruit Schaal vol met kweeperen»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Reacties

  1. Yvette

    20 juli 2022 om 21:21

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      15 augustus 2022 om 08:28

      Hallo Yvette,
      Dit recept zou ik voor 6 à 8 personen gebruiken. Hoeveelheden zijn altijd lastig te geven omdat het sterk afhankelijk is van wat voor maaltijd (hoeveelheid gangen etc) er aan het toetje vooraf gaat;-)
      Groetjes Annemieke

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl