Witte chocolade mousse met citroen, heerlijk met seizoensfruit.
Mijn favoriete tijdschrift is Fou de Patisserie, het is 6 keer per jaar een feest als het op de deurmat valt.
De foto’s en recepten zijn om van te watertanden. Soms staat er een glutenvrij recept in, maar meestal geef ik mijn eigen glutenvrije draai aan de recepten die ik wil maken.
Een tijd lang volgde ik Franse lessen, omdat ik de achtergrond informatie en interviews ook beter wilde leren begrijpen.
In het september/oktober nummer van dit jaar, viel mijn oog op een simpel recept voor witte chocolade mousse met appel compote.
Nou had ik net pannen vol peren- en appelmoes gemaakt, zoals je in mijn vorige blog kon lezen. En daarom besloot ik deze bijpassende witte chocolade mousse met citroen te gaan maken.
In het originele recept gebruiken ze het sap en de rasp van 1 citroen en 1 limoen. Maar ik kon geen biologische limoen vinden en maakte de mousse daarom met alleen citroen.
En ik verving de geroosterde sesamzaadjes door gehakte pistache nootjes.
Ook maakte ik al eens een variant van dit recept met frambozen en gehakte hazelnoten. De frambozen plukte ik in mijn tuin en de hazelnoten vond ik tijdens een van mijn avondwandelingen door Hilversum.
Witte Chocolade Mousse met citroen
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade - glutenvrij en in stukjes gehakt
- 250 gram slagroom
- 250 gram mascarpone
- 1 grote biologische citroen - sap en rasp
Instructies
Dag 1
- Doe de slagroom met de rasp en het sap van de citroen in een pan. Verwarm dit mengsel langzaam. Zodra de slagroom kookt haal je het van het vuur.
- Voeg de witte chocolade toe en roer totdat alle chocolade is gesmolten.
- Voeg nu de mascarpone toe en roer met garde of spatel totdat een egaal mengsel ontstaat.
- Doe dit mengsel in een afsluitbaar bakje en bewaar minstens een nacht in de koelkast. Zodat het mengsel goed op kan stijven.
Dag 2
- Doe het mengsel in een kom en sla het luchtig met een handmixer of keukenmachine met garde, totdat er een luchtige mousse ontstaat.
Voor hoeveel personen is dit recept?
Hallo Yvette,
Dit recept zou ik voor 6 à 8 personen gebruiken. Hoeveelheden zijn altijd lastig te geven omdat het sterk afhankelijk is van wat voor maaltijd (hoeveelheid gangen etc) er aan het toetje vooraf gaat;-)
Groetjes Annemieke