Wat ga je maken?
Tijdens de Brood workshop leer je brood bakken met een mooie luchtige structuur en een knapperige korst. Brood gemaakt met slechts meel, water, zout, gist en een beetje bindmiddel. Zonder ingewikkelde keukenapparatuur en met gezonde ingrediënten. We maken deze workshop wit zaden- en pittenbrood, bruin rozijnennotenbrood en flinterdunne boekweitcrackers.
Bij de Desembrood workshop leer je o.a. je eigen desemstarter te maken en leer je rekenen met de bakkersformule, zodat je gistbrood recepten om kunt toveren naar desembrood. Door het gebruik van desem krijgen je broden een heerlijke korst, meer smaakontwikkeling en een betere houdbaarheid en structuur. We bakken deze workshop desembroden, stokbrood en hamburgerbroodjes, zaden- en pittencrackers.
Enige ervaring met glutenvrij broodbakken is een pré voor het volgen van deze workshop. De desembrood workshop is zeer geschikt om te doen na de workshop glutenvrij brood bakken.
Cursusdag combi gistbrood én desembrood: Voor iedereen die snel de basis van glutenvrij gist- en desembrood bakken wil leren is nu de gecombineerde workshopdag te boeken.
Vooral als je niet in de buurt van Hilversum woont biedt deze workshopdag een uitkomst, want je hoeft maar één keer te reizen om 2 workshops gecombineerd in 1 dag te volgen.
Of volg de Patisserie workshop en maak quichedeeg voor hartige taart, leer luchtige cake bakken en maak je eigen filodeeg.

Tijdens de workshops leg ik alles uit over de glutenvrije keuken. Glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten. Tarwemeel kan bijvoorbeeld niet 1 op 1 worden vervangen door glutenvrij meel.
Allereerst komt de theorie aan bod en daarna ga je zelf aan de slag met beproefde recepten. Ook vertel ik hoe je ‘gewone’ recepten om kunt toveren tot glutenvrije recepten. Natuurlijk is er ruimte om tussendoor vragen te stellen.

Aan het einde van de workshop wordt alles geproefd! Je eigen creaties neem je uiteraard mee naar huis.

Leer je eigen brood bakken

Zonder ingewikkelde keukenapparatuur, met gezonde ingrediënten.

Maak de lekkerste patisserie

Met goede smaak, structuur en voedingswaarden.

Persoonlijke aandacht

Duidelijke uitleg en veel ruimte om vragen te stellen.

Hands-on

Alles zelf maken én natuurlijk proeven.

Nieuw zijn de Glutenvrije High Tea’s, kom ook eens een middagje gezellig proeven!

Schrijf je in voor de glutenvrije nieuwsbrief:

…en ontvang mijn glutenvrije citroen taart meringue recept!
Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.


 

5/5

Leerzaam en leuk!
Beide workshops zijn erg leuk en fijn om te volgen. Annemieke geeft duidelijke uitleg, meer dan voldoende ruimte om vragen te stellen en bovendien leer je met plezier lekkere dingen maken.

Sandra (moeder van Nena)​

5/5

Je leert glutenvrij brood en patisserie te bakken. Je kan een keuze maken welke workshop je wilt doen. Ik vind het super lekker, zelf eet ik glutenvrij. Ik vind de patisserie workshop super leuk, bij de brood workshop leer je hoe je het moet maken. Het brood word geen baksteen, zoals bij eerdere pogingen van mijn moeder 😃. Mijn favorieten zijn de koekjes die je leert bakken en de cake. De meeste dingen vind ik lekker maar de koekjes zijn goddelijk. Ik raad iedereen aan om een workshop bij Annemieke te volgen, het is super leuk om met je moeder of vader hier naar toe te gaan.

Nena (11 jaar)

stilleven van verschillende glutenvrije broden: witbrood, bruinbrood, kaasbolletjes, rozijnenbrood, zadenpittenbrood
Workshop keuken gereedschap, mise en place
Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Wat een geweldige workshop! Met een tas vol lekkers en een hoofd vol tips & inspiratie naar huis gegaan. Nog nooit zulk lekker brood gebakken en gegeten. Ik raad iedereen aan om de workshop te volgen, want het is echt meer dan de moeite waard. Annemiek is heel ervaren in glutenvrij bakken en ook nog een leuk mens!
Sanne, maart 2022

Wat was dit een leuke workshop!!!
Gaandeweg de workshop krijg je veel praktische tips en tricks. Ik kreeg alles mee naar huis (ook op de trein naar huis heeft iedereen kunnen genieten van de heerlijke geuren van versgebakken brood) en heb de volgende dagen nog nagenoten van alle baksel….
Nu is het aan mij om de stap te zetten en zelf aan de slag te gaan. Zoals ik het nu geproefd en geleerd heb, is glutenvrij brood een echte lekkernij.
Erg bedankt Annemieke! Ik kom zeker terug
Kristel, november 2021

De workshop broodbakken bij Annemieke was een feest. Deskundige uitleg, goed gedocumenteerd.
Plezierige wijze van uitleg tijdens het bakken.
Een prachtige keuken waar het goed vertoeven is. Proficiat Annemieke.
Thuis genoten van de baksels. Zeker voor herhaling vatbaar.
Marjan, november 2021

Wat een leerzame workshop! Door Annemieke haar enthousiaste, rustige uitleg en vele tips ging ik gemotiveerd naar huis. Heerlijk no-nonsens, zonder opsmuk, maar gewoon je brood rijzen in een plastic bak i.p.v. een dure rijstkast. En het resultaat was super! Ik heb genoten. Bedankt Annemiek.
Marjolein, november 2021

Een geweldige ochtend. veel geleerd over broodbakken en heerlijke cake.
thuis ook al geprobeerd en het lukte! ook de niet-glutenvrije familie en vrienden vonden het erg lekker.
ook belangrijk: het was gezellig en heel ontspannen.
ik kom snel terug. Dank!
Wil, september 2021

Omdat ik niet alleen glutenvrij maar ook FODMAP-arm eet, lukte het me niet meer om een lekker brood te bakken. Zo kwam ik de workshops van Annemieke Glutenvrij op internet tegen. Annemieke heeft mij in drie uur zoveel waardevolle info geleerd over broodbakken dat ik voor het eerst thuis vier héérlijk triangelbroodjes heb gebakken en gegeten. Annemieke heeft voor mij haar recepten aangepast op FODMAP-arm, heeft mij geweldige tips gegeven over het rijzen van brood en heeft mij allemaal trucs geleerd rondom glutenvrij/ FODMAP-arm brood bakken. Natuurlijk hebben we ook samen brood gebakken want hoe je een mooi en lekker brood bakt, dat moet je eerst zelf ervaren. Annemieke, ik ben je enorm dankbaar en ik ga zoveel mogelijk reclame voor je maken :)!
Groeten van Rina, oktober 2021

5/5

Annemieke bereidt de workshop heel goed voor en past het aan op de individuele vraag. Er is tijdens de workshop volop gelegenheid om vragen te stellen, die ze vervolgens deskundig beantwoordt. Het is zo leuk om te oefenen onder haar deskundige leiding en dan vijf verschillende soorten brood te bakken. Dat stimuleert om er zelf mee aan de slag te gaan.
Aan het eind van de avond reden we terug met de heerlijke geur van vers gebakken brood om ons heen en in ons hoofd de vele tips die we van Annemieke hadden gekregen.
Een bijzonder leuke ervaring, deze workshop.
Janine, mei 2021

5/5

Voor een leerzame workshop glutenvrij brood bakken, moet je bij Annemieke zijn!
Wat een goede tips en uitleg. Inzicht in hoe brood nu eigenlijk wordt samengesteld en waarom kant en klare mixen vaak mislukten.
Een leerzame workshop waarbij het zeker de moeite waard is geweest er een lange weg voor de rijden.
Annemieke is eerlijk, legt duidelijk uit, doet voor en geeft tips bij het zelf uitproberen.
Kortom, een echte aanrader!
Ik heb zin om thuis de bakkeuken in te duiken.
Karina, mei 2021

 

Lekker en gezond glutenvrij eten!