Leer glutenvrij bakken voor jezelf, familie of vrienden.

Het is nu mogelijk om een privéworkshop te volgen! Neem contact op om een afspraak te maken.

Wat ga je maken?
Tijdens de Brood workshop leer je brood bakken met een mooie luchtige structuur en een knapperige korst. Brood gemaakt met slechts meel, water, zout, gist en/of desem en een beetje bindmiddel. Zonder ingewikkelde keukenapparatuur en met gezonde ingrediënten.
Of volg de Patisserie workshop en maak quichedeeg voor hartige taart, leer luchtige cake bakken en maak je eigen filodeeg.

Nieuw is de workshop Desembrood bakken!
Door het gebruik van desem krijgen je broden een heerlijke korst, meer smaakontwikkeling en een betere houdbaarheid en structuur.
Je leert tijdens de workshop o.a. je eigen desemstarter te maken. Ook leer je rekenen met de bakkersformule, zodat je gistbrood recepten makkelijk om kunt toveren naar desembrood.

In de workshop glutenvrij brood/patisserie bakken leg ik alles uit over de glutenvrije keuken. Glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten. Tarwemeel kan bijvoorbeeld niet 1 op 1 worden vervangen door glutenvrij meel.
Tijdens de workshops komt eerst de theorie aan bod en daarna ga je zelf aan de slag met beproefde recepten. Ook vertel ik hoe je ‘gewone’ recepten om kunt toveren tot glutenvrije recepten. Natuurlijk is er ruimte om tussendoor vragen te stellen.

Aan het einde van de workshop wordt alles geproefd! Je eigen creaties neem je uiteraard mee naar huis.
Wil je een workshop boeken? Stuur me dan even een berichtje om een geschikte datum te vinden!

Workshop glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Workshop glutenvrij brood bakken

Leer je eigen brood bakken

Zonder ingewikkelde keukenapparatuur, met gezonde ingrediënten.

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Maak de lekkerste patisserie

Met goede smaak, structuur en voedingswaarden.

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Persoonlijke aandacht

Duidelijke uitleg en veel ruimte om vragen te stellen.

Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop Patisserie

Hands-on

Alles zelf maken én natuurlijk proeven.

Tijdstip en locatie
De workshops worden momenteel op afspraak gegeven, data en tijdstip in overleg. De workshops vinden plaats in Hilversum nabij het station.

Kosten
€75 inclusief BTW en koffie/thee met iets lekkers

Corona regels
Zolang de 1,5 meter coronaregel geldt, is het aantal deelnemers verlaagd naar 1 of 2 personen uit hetzelfde huishouden, waardoor er voldoende ruimte is om de gepaste afstand te bewaren. Mondkapje dragen gewenst.

De workshops vinden plaats in een volledig glutenvrije keuken, en zijn dus ook geschikt voor mensen met coeliakie. Het is daarom niet toegestaan producten mét gluten mee te nemen naar de cursuslocatie!

Schrijf je in voor de glutenvrije nieuwsbrief:

Workshoplocatie. Grote tafel met mise en place voor de workshop glutenvrij bakken
Annemieke Glutenvrij aan het werk in de glutenvrije keuken. Ik laat zien hoe makkelijk je een glutenvrij deeg kunt maken.
5/5

Leerzaam en leuk!
Beide workshops zijn erg leuk en fijn om te volgen. Annemieke geeft duidelijke uitleg, meer dan voldoende ruimte om vragen te stellen en bovendien leer je met plezier lekkere dingen maken.

Sandra (moeder van Nena)​

5/5

Je leert glutenvrij brood en patisserie te bakken. Je kan een keuze maken welke workshop je wilt doen. Ik vind het super lekker, zelf eet ik glutenvrij. Ik vind de patisserie workshop super leuk, bij de brood workshop leer je hoe je het moet maken. Het brood word geen baksteen, zoals bij eerdere pogingen van mijn moeder 😃. Mijn favorieten zijn de koekjes die je leert bakken en de cake. De meeste dingen vind ik lekker  maar de koekjes zijn goddelijk. Ik raad iedereen aan om een workshop bij Annemieke te volgen, het is super leuk om met je moeder of vader hier naar toe te gaan.

Nena (11 jaar)

stilleven van verschillende glutenvrije broden: witbrood, bruinbrood, kaasbolletjes, rozijnenbrood, zadenpittenbrood
Workshop keuken gereedschap, mise en place
Glutenvrije cakejes vers uit de oven
5/5

Annemieke bereidt de workshop heel goed voor en past het aan op de individuele vraag. Er is tijdens de workshop volop gelegenheid om vragen te stellen, die ze vervolgens deskundig beantwoordt. Het is zo leuk om te oefenen onder haar deskundige leiding en dan vijf verschillende soorten brood te bakken. Dat stimuleert om er zelf mee aan de slag te gaan.
Aan het eind van de avond reden we terug met de heerlijke geur van vers gebakken brood om ons heen en in ons hoofd de vele tips die we van Annemieke hadden gekregen.
Een bijzonder leuke ervaring, deze workshop.

Janine, 6 mei 2021

5/5

Voor een leerzame workshop glutenvrij brood bakken, moet je bij Annemieke zijn!
Wat een goede tips en uitleg. Inzicht in hoe brood nu eigenlijk wordt samengesteld en waarom kant en klare mixen vaak mislukten.
Een leerzame workshop waarbij het zeker de moeite waard is geweest er een lange weg voor de rijden.
Annemieke is eerlijk, legt duidelijk uit, doet voor en geeft tips bij het zelf uitproberen.
Kortom, een echte aanrader!
Ik heb zin om thuis de bakkeuken in te duiken.
Karina, 11 mei 2021

 

Lekker en gezond glutenvrij eten!