Leer glutenvrij bakken voor jezelf, familie of vrienden
Wat ga je maken?
Tijdens de Brood workshop leer je brood bakken met een mooie luchtige structuur en een knapperige korst. Brood gemaakt met slechts meel, water, zout, gist en een beetje bindmiddel. Zonder ingewikkelde keukenapparatuur en met gezonde ingrediënten. We maken deze workshop bruinbrood, witbrood en flinterdunne boekweitcrackers.
Cursusdag combi gistbrood én desembrood: Voor iedereen die snel de basis van glutenvrij gist- en desembrood bakken wil leren is nu de gecombineerde cursusdag te boeken.
Tijdens deze cursusdag leer je o.a. je eigen desemstarter te maken en leer je rekenen met de bakkersformule, zodat je gistbrood recepten om kunt toveren naar desembrood. Door het gebruik van desem krijgen je broden een heerlijke korst, meer smaakontwikkeling en een betere houdbaarheid en structuur. We bakken deze dag diverse desembroden en crackers.
Of volg de Patisserie workshop Zoet of Hartig en maak een luchtige biscuitrol, snel bladerdeeg en Franse appeltaart of hartige quiche, muffins en filodeeg.
Leer je eigen brood bakken

Zonder ingewikkelde keukenapparatuur,
met gezonde ingrediënten.
Maak de lekkerste patisserie

Met goede smaak, structuur en voedingswaarden.
Persoonlijke aandacht

Duidelijke uitleg en veel ruimte om vragen te stellen.
Hands-on

Alles zelf maken én natuurlijk proeven.
Tijdens de workshops leg ik alles uit over de glutenvrije keuken. Glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten. Tarwemeel kan bijvoorbeeld niet 1 op 1 worden vervangen door glutenvrij meel.
Allereerst komt de theorie aan bod en daarna ga je zelf aan de slag met beproefde recepten. Ook leg ik uit waar je op moet letten als je ‘gewone’ recepten om wilt toveren tot glutenvrije recepten. Natuurlijk is er ruimte om tussendoor vragen te stellen.
Aan het einde van de workshop wordt alles geproefd! Je eigen creaties neem je uiteraard mee naar huis.

Reviews
Leuke workshop met veel bruikbare info. En aan het einde een tas vol lekkers voor onderweg / thuis. Toppie dag gehad.
Jeroen 5 september 2023
Annemieke is een ervaren bakinstructrice, die met veel geduld en kennis ons de fijne kneepjes van het bakkersvak heeft bijgebracht. Het bakken van glutenvrije broden zal vanaf nu gaan lukken! Zowel de desem- als de gistbroden. Tijdens de lunch hebben we genoten van de eerste baksels; daar kan geen fabrieksbrood tegenop!
Annemiek 9 oktober 2023
Annemieke is een workshopleidster met kennis van glutenvrij bakken, vriendelijk, deelt de beschikbare tijd goed in, de keuken is brandschoon en het gebakken gistbrood is erg lekker. Ik ben dankbaar voor deze mooie workshop.
Teresa 24 augustus 2023
De workshop glutenvrij broodbakken van Annemieke is zeer uitgebreid, zowel theorie als praktijk legt ze gedetailleerd uit waarom ze welke keuze maakt in haar recepten. De dag zat vol met het zelf mogen maken van haar recepten, die ze eerst stapsgewijs voordeed. Daarmee is het zo praktisch in elkaar gezet dat we ook konden lunchen met het brood van die ochtend (weet je direct hoe geweldig lekker deze recepten zijn :)).
Heel waardevol dat Annemiek de bakkersformule uitlegt, zo wordt duidelijk waar een recept een succesnummer kan worden.
Annemiek neemt bij elke vraag neemt de tijd en legt ze het helder uit. Met al die informatie kan ik thuis heerlijk aan de slag.
Mijn eigen gebakken broodjes zijn allemaal mee, dus voorlopig kan ik nagenieten van deze waardevolle dag!
Janneke 19 september 2023
Afgelopen zaterdag heb ik aan het workshop van Annemieke “glutenvrij brood bakken met gist en zuurdesem” gevolgd. Het was een erg leerzame en plezierige dag door onder andere de niet aflatende enthousiasme en vriendelijkheid van Annemieke. Ze deelt graag en vlot haar opgedane ervaring en kennis over dit onderwerp. De groep is klein waardoor er veel ruimte kreeg voor vragen, ingevingen en ervaringen te delen. Een aanrader voor degenen die zich erin willen verdiepen.
Pascale 8 november 2023

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!
Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)