• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
  • Brood
  • Combi gist desembrood
  • Patisserie Hartig
  • Patisserie Zoet
  • FAQ
Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Glutenvrije workshops: (desem-)Brood of Patisserie

Leer glutenvrij bakken voor jezelf, familie of vrienden

Wat ga je maken?
Tijdens de Brood workshop leer je brood bakken met een mooie luchtige structuur en een knapperige korst. Brood gemaakt met slechts meel, water, zout, gist en een beetje bindmiddel. Zonder ingewikkelde keukenapparatuur en met gezonde ingrediënten. We maken deze workshop bruinbrood, witbrood en flinterdunne boekweitcrackers.
Cursusdag combi gistbrood én desembrood: Voor iedereen die snel de basis van glutenvrij gist- en desembrood bakken wil leren is nu de gecombineerde cursusdag te boeken.
Tijdens deze cursusdag leer je o.a. je eigen desemstarter te maken en leer je rekenen met de bakkersformule, zodat je gistbrood recepten om kunt toveren naar desembrood. Door het gebruik van desem krijgen je broden een heerlijke korst, meer smaakontwikkeling en een betere houdbaarheid en structuur. We bakken deze dag diverse desembroden en crackers.
Of volg de Patisserie workshop Zoet of Hartig en maak een luchtige biscuitrol, snel bladerdeeg en Franse appeltaart of hartige quiche, muffins en filodeeg.

Alle workshop data

Leer je eigen brood bakken

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Zonder ingewikkelde keukenapparatuur,
met gezonde ingrediënten.

Maak de lekkerste patisserie

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Met goede smaak, structuur en voedingswaarden.

Persoonlijke aandacht

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Duidelijke uitleg en veel ruimte om vragen te stellen.

Hands-on

Alles zelf maken én natuurlijk proeven.

FAQ

Tijdens de workshops leg ik alles uit over de glutenvrije keuken. Glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten. Tarwemeel kan bijvoorbeeld niet 1 op 1 worden vervangen door glutenvrij meel.
Allereerst komt de theorie aan bod en daarna ga je zelf aan de slag met beproefde recepten. Ook leg ik uit waar je op moet letten als je ‘gewone’ recepten om wilt toveren tot glutenvrije recepten. Natuurlijk is er ruimte om tussendoor vragen te stellen.

Aan het einde van de workshop wordt alles geproefd! Je eigen creaties neem je uiteraard mee naar huis.

Bekijk hier alle workshop data
Bakkerijwereld keukeninrichting van AnnemiekeGlutenvrij

Reviews

Leuke workshop met veel bruikbare info. En aan het einde een tas vol lekkers voor onderweg / thuis. Toppie dag gehad.
Jeroen 5 september 2023

Annemieke is een ervaren bakinstructrice, die met veel geduld en kennis ons de fijne kneepjes van het bakkersvak heeft bijgebracht. Het bakken van glutenvrije broden zal vanaf nu gaan lukken! Zowel de desem- als de gistbroden. Tijdens de lunch hebben we genoten van de eerste baksels; daar kan geen fabrieksbrood tegenop!
Annemiek 9 oktober 2023

Annemieke is een workshopleidster met kennis van glutenvrij bakken, vriendelijk, deelt de beschikbare tijd goed in, de keuken is brandschoon en het gebakken gistbrood is erg lekker. Ik ben dankbaar voor deze mooie workshop.
Teresa 24 augustus 2023

De workshop glutenvrij broodbakken van Annemieke is zeer uitgebreid, zowel theorie als praktijk legt ze gedetailleerd uit waarom ze welke keuze maakt in haar recepten. De dag zat vol met het zelf mogen maken van haar recepten, die ze eerst stapsgewijs voordeed. Daarmee is het zo praktisch in elkaar gezet dat we ook konden lunchen met het brood van die ochtend (weet je direct hoe geweldig lekker deze recepten zijn :)).
Heel waardevol dat Annemiek de bakkersformule uitlegt, zo wordt duidelijk waar een recept een succesnummer kan worden.
Annemiek neemt bij elke vraag neemt de tijd en legt ze het helder uit. Met al die informatie kan ik thuis heerlijk aan de slag.
Mijn eigen gebakken broodjes zijn allemaal mee, dus voorlopig kan ik nagenieten van deze waardevolle dag!
Janneke 19 september 2023

Afgelopen zaterdag heb ik aan het workshop van Annemieke “glutenvrij brood bakken met gist en zuurdesem” gevolgd. Het was een erg leerzame en plezierige dag door onder andere de niet aflatende enthousiasme en vriendelijkheid van Annemieke. Ze deelt graag en vlot haar opgedane ervaring en kennis over dit onderwerp. De groep is klein waardoor er veel ruimte kreeg voor vragen, ingevingen en ervaringen te delen. Een aanrader voor degenen die zich erin willen verdiepen.
Pascale 8 november 2023

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Review formulier

 

Sidebar

Annemieke Glutenvrij

Annemieke Glutenvrij portretfoto

Bij mij thuis staat er altijd wel iets te pruttelen op het fornuis en mijn ovens maken regelmatig overuren. Ik ben een echte fijnproever!
Het was dan ook een tegenvaller toen ik er jaren geleden achter kwam dat ik een strikt glutenvrij dieet moest gaan volgen.
In mijn zoektocht naar lekker eten voor mijn dieet heb ik ontdekt dat ik de meeste standaard verkrijgbare brood- en banketproducten niet lekker vind. Bovendien zitten ze vol met extra suiker, zetmeel, zout en conserveringsmiddelen. Daarom ben ik destijds begonnen om alles zelf te bakken. Om mijn kennis te delen ben ik begonnen met de website Annemieke Glutenvrij.

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

Meest gelezen

Glutenvrij pizzadeeg maken. Bruin en knapperig gebakken pizza met mooie grote luchtbellen in de pizzabodem. Met op de achtergrond een pizzaschep.

Gluten­vrij pizza­deeg maken

Roti vellen maken, opgestapelde roti's met gele chana dal vulling

Roti vellen maken

Filodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan

Filo­deeg recept

Twee glutenvrije witte broden, uit een rijsmandje.

Gluten­vrij brood bakken

Duurzaam leven, stoffen zakjes, gevuld met grauwe erwten, rode uien en trostomaat.

Duurzame overwe­gingen

Toetjesparadijs, Toet Groningen Citroentaart, met mooie laagjes

Toet Groningen, recensie

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl