Recept afdrukken
Pasta recept met verse doperwten en sla uit de tuin van de buren
Naast de camping stond een kastje aan de weg met groente en fruit uit de tuin van de buren, daar kochten we een zak doperwten, een krop sla en gele kersen voor het ontbijt. De munt plukten we uit de kruidentuin op de camping.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: vegetarisch
- Benodigdheden: Een grote pan met deksel, en een kleine pan.
- 200 gram glutenvrije pasta
- zak verse doperwten wel nog even doppen! (want de peulen kan je niet eten)
- 1 pot zwarte olijven zonder pit
- 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
- 1 krop sla
- oude kaas in blokjes
- pecannoten
- 1 handvol munt fijn gesneden
Kook in de kleine pan water met een snuf zout, voeg daarna de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Ik merk vaak dat glutenvrije pasta langer moet koken dan aangegeven, dus proeven tussendoor. Ook heeft glutenvrije pasta meer de neiging om aan elkaar te plakken dan gewone pasta, daarom iets vaker roeren.
De laatste paar minuten van de pasta kooktijd, de gedopte doperwten aan de pasta toevoegen en meekoken.
In de grote pan de olijven, blokjes oude kaas, gehalveerde cherrytomaatjes, en de fijngesneden munt mengen. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Met een dubbel gevouwen theedoek als pannenlap de pasta voorzichtig afgieten. Daarna in de grote pan met de groentes en kaas mengen.
Was de sla goed uit. Want in sla uit de tuin zit vaak meer zand dan in sla uit de supermarkt.
Serveer met pecannoten.