Ik hou van dunne pannenkoeken, bijna flensjes. Hiervoor gebruik ik de volgende verhoudingen:
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Lunch
Trefwoord: glutenvrij, Vegan
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
50gramrode linzen of linzenmeel
75gramwaterof ietsje meer
snufjezout
Instructies
Als je linzenmeel gebruikt, dan meng je het meel, water en zout met een garde totdat de klontjes zijn opgelost. Even laten staan, eventueel wat extra water toevoegen als je het mengsel te dik vindt.
Of gebruik hele linzen die je in een zeef wast en vervolgens met het water en zout in een hoge bak of mengbeker tot een pannenkoekenbeslag maalt met de staafmixer. Of gebruik hiervoor een foodprocessor of blender. Ook dit beslag even laten staan, en optioneel wat extra water toevoegen als je het mengsel te dik vindt.
Verwarm een koekenpan en doe een beetje vet in de pan. Vervolgens je beslag in de pan gieten, en de pan zwenken totdat de gehele bodem bedekt is. De pannenkoek pas omdraaien als de bovenkant volledig gestold is, anders breekt de pannenkoek.
Notities
Ik bak mijn pannenkoek het liefst met kaas, en eet deze met pittige sambal.