Recept afdrukken
Taaituffins
Glutenvrije taaitaai gebakken in een muffinvorm.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Gang: snoepgoed, Tussendoortje
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij
- 75 gram teffmeel
- 75 gram glutenvrije meelmix zonder bindmiddel bijvoorbeeld van Freee
- 90 gram donkere basterdsuiker
- 1 ei
- 100 gram plantaardige melk ik gebruikte sojamelk
- snufje zout
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel anijspoeder
- 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
- 1/4 theelepel xanthaangom
Alle ingrediënten goed mengen, met de hand of mixer.
Schep het beslag in muffin vormen, van siliconen of metaal. Gebruik hier papieren muffin vormen in of vet de vormen goed in. Gebruik plantaardig vet als je echt lactosevrije taaitaai wilt maken!
Bak de taaituffins 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Of totdat ze mooi bruin gebakken zijn en stevig aanvoelen als je er lichtjes op drukt.