Recept afdrukken
Gestoofde kweeperen
Dit recept is van nature glutenvrij, dus als je je aan de voorschriften voor glutenvrij koken en bakken houdt kan er niets misgaan.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Let op! Langzame methode 2 uur, snelle methode 20 minuten20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij, Vegan
- 275 gram kristalsuiker
- 625 ml water
- 4 kweeperen geschild, in vieren gesneden en klokhuis eruit
- 1 vanillestok overlangs doorgesneden
Ik houd me aan de verhouding van water met suiker voor de suikerstroop maar laat de hoeveelheid afhangen van hoeveel kweeperen ik heb en zorg dat de peren vrijwel helemaal onder staan.
Water en suiker in een pan op lage pit goed roeren tot de suiker is opgelost, aan de kook brengen en van het vuur nemen.
Methode 1 (Mark Kern) Kweeperen en vanillestok in een stevige braadslede leggen, de suikerstroop er over schenken en met aluminiumfolie bedekken ( binnen de rand van de braadslede). Op 150° Celcius 2-2,5 uur in de oven laten staan.
Methode 2 (Adri) Kweeperen en vanillestok in de pan doen en de suikerstroop er over schenken, voorzichtig aan de kook brengen, deksel erop en zachtjes laten stoven (ongeveer 20 minuten). Na een klein kwartiertje al beginnen te controleren of ze gaar zijn want ineens worden ze (te) zacht.