Recept afdrukken
Mincemeat
Heerlijke kruidige en fruitige vulling voor het maken van mince pies.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Gebak, Nagerecht
Trefwoord: glutenvrij
Mincemeat
- 3 goudreinetten in blokjes
- 150 gram boter
- 250 gram krenten, rozijnen, sultana's
- 200 gram gedroogde cranberry's
- 1 citroen rasp
- 1 sinaasappel rasp
- 3 grote eetlepels whiskey of bv cointreau, brandy, cognac, calvados
- 170 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel nootmuskaatpoeder
- 2 theelepels kaneel
Mincemeat
Appels met een paar eetlepels water tot moes koken. Daarna van het vuur nemen.
Roer de boter en suiker door de appels, tot alles is opgelost.
Daarna de rest van de ingrediënten erdoor roeren: het gedroogde fruit, de citroen- en sinaasappelrasp, de whiskey en de droge kruiden.
Ga je meteen mince pies maken? Laat de mincemeat dan wat afkoelen voor gebruik.
Wil je de mincemeat bewaren? Spoel dan 4 a 5 lege jampotten af met kokend water, of gebruik jampotten die net schoon uit de hete afwasmachine komen. Vul de potten met de warme mincemeat en sluit goed af met een deksel.