Recept afdrukken
Geroosterde pompoenpitten pesto
Gemaakt met de gedroogde groene pompoenpitten die je in de winkel koopt, dus niet de pitten uit een verse pompoen!
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Trefwoord: eivrij, glutenvrij, lactosevrij, Vegan, vegetarisch
- 300 gram groene pompoenpitten of zonnebloempitten
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel vadouvan kruiden bijvoorbeeld die van Jonnie Boer of gebruik je eigen favoriete kruidenmengsel
- optioneel een scheutje zonnebloemolie
Rooster de pompoenpitten in een grote koekenpan met dikke bodem, totdat ze beginnen te glimmen en lekker gaan ruiken. Of rooster ze op een bakplaat in de oven op 180°, schep ze dan wel 1 of 2 keer om.
Laat de pompoenpitten even afkoelen op een groot bord.
Doe de pompoenpitten in de keukenmachine met messen en laat draaien. Schraap tussentijds de zijkanten bij zodat alles gelijkmatig vermalen wordt. Na een paar minuten zie je de consistentie van de massa veranderen. Als uiteindelijk de olie uit de pitten vrij komt krijg je een mooie groene glimmende pesto. Duurt het te lang naar je smaak, dan kan je een scheutje zonnebloemolie toevoegen om het proces een handje te helpen.
Bewaar de pesto in een schone glazen pot of tupper in de koelkast.