Recept afdrukken
Glutenvrij filodeeg recept
Recept met slechts 3 ingrediënten!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Trefwoord: eivrij, glutenvrij, lactosevrij, Vegan, vegetarisch
Benodigdheden
- koekenpan met antiaanbaklaag en een kwastje met haren (dus geen siliconen)
Ingrediënten
- 100 gram kikkererwtenmeel glutenvrij
- 150 gram water gebruik eventueel extra water
- snufje zout
Meng het kikkererwtenmeel, water en zout, zodat je een papje krijgt dat op dun pannenkoekenbeslag lijkt. Voeg eventueel wat extra water toe.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op de kleinste pit en de kleinste vlam of vermogen.
Doop de kwast in je beslag en schilder een dunne laag in de pan, wacht even totdat deze is gestold. Bak je filovel niet te lang, want dan wordt het een knapperige laag en kan je het niet meer vormen om bijv. een taartvorm mee te bekleden, of een flapje of strudel mee te rollen.
Bewaar de gebakken filodeeg vellen tussen plasticfolie of bakpapier. Of beter nog, verwerk het meteen tot de gewenste vorm.