Recept afdrukken
Walnoten rozijnenbrood
Met dit gevulde deeg kan je ook muesli bollen maken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Baktijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 25 minuten min
Gang: Brood
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Benodigdheden
- broodvorm van 23x13 of 30x10
Ingrediënten
- 500 gram Mix it Dunkel meelmix van Schär
- 6 gram olie
- 10 gram droge gist
- 8 gram zout
- 630 gram water
- 100 gram rozijnen
- 100 gram walnoten grof gehakt
- 1 theelepel kaneel
- handje glutenvrije havermout ter decoratie
Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Giet daarna af en voeg de gehakte walnoten en kaneel toe.
Meng de meelmix , gist, olie en water in een keukenmachine met de vlinderhaak (K-haak). Na een paar minuten meng je ook het zout erdoor.
Voeg als laatste het rozijnen noten mengsel toe, en roer kort door.
Stort het deeg op het aanrecht met een beetje glutenvrije bloem. Vorm een mooie deegrol ter grote van je broodvorm. Laat het deeg afgedekt met plastic 30 à 45 minuten rijzen.
Als het deeg mooi gerezen is warm je de oven voor op 190°. Bestrijk het deeg met een beetje olie en bestrooi desgewenst met wat havervlokken.
Bak het brood ongeveer 45 minuten totdat het mooi bruin is en het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt.
Maak ook eens muesli bolletjes van dit deeg. Rol bolletjes van ongeveer 50 gram die je op een bakplaat met bakpapier legt. Verkort de baktijd omdat kleine bolletjes natuurlijk sneller gaar zijn dan een groot brood. Bak ongeveer 15 à 20 minuten. Muesli bolletjes kan je prima invriezen.