Als basis gebruikte ik het recept van Rudolph van Veen van 24Kitchen, maar met een eigen draai en aandacht voor een glutenvrije keuken.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Gang: Koekjes
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij
Ingrediënten
Benodigdheden
spuitzak met gladde spuitmond met grote opening en een vel bakpapier
Ingrediënten
150gramblanke amandelen of amandelmeelglutenvrij
150grampoedersuiker
2eiwittenvan medium eieren
1theelepel(bitter) amandelextract
100gramgeconfijte sinaasappelschil
Instructies
Zet de oven aan op 190° C (zonder fan). Bekleed de ovenbakplaat met het bakpapier.
Hak de geconfijte bloedsinaasappelschillen fijn.
Als je amandelmeel gebruikt, meng dan alle ingrediënten in een kom. Gebruik je hele amandelen? Maal de amandelen dan eerst fijn samen met de poedersuiker en roer daar vervolgens de overige ingrediënten doorheen. Is je beslag te slap geworden (omdat je bijvoorbeeld per ongeluk L eieren hebt gebruikt), voeg dan wat extra amandelmeel toe.
Vul de spuitzak en spuit, met enige kracht wegens de dikte van het beslag, op een afstandje van elkaar doppen op de bakplaat met bakpapier. Druk met een vochtige vinger het puntje bovenop licht weg.
Bak ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven en zet zo nodig op het laatst de fan even aan voor een mooiere bruine kleur.
Na het bakken iets af laten koelen en dan voorzichtig van het bakpapier nemen.
Notities
Is het beslag toch iets te dik? Meng er dan een klein beetje marasquin door, dan worden de bitterkoekjes ook nog lekkerder.