Recept afdrukken
Quinoa salade met halloumi
Glutenvrije lunch salade bomvol verse groene kruiden, groenten en gebakken halloumi.
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord: eivrij, glutenvrij, vegetarisch
- 150 gram quinoa
- 1 glutenvrij bouillonblokje
- 1 pakje halloumi
- 4 takjes munt, gebruik alleen de blaadjes fijngehakt
- ½ bosje koriander fijngehakt
- eventueel peterselie fijngehakt
- 1 lente-uitje fijngehakt
- eventueel ¼ rode peper fijngehakt
- 4 tomaten in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- ½ komkommer geschild en in blokjes
- ¼ ijsbergsla fijngesneden
- scheut olijfolie
In een pan kokend water los je het bouillonblokje op (kippenbouillon werkt goed, maar vegetarisch kan ook). Eventueel voeg je wat extra zout toe. Voeg de quinoa toe en kook beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Snij de halloumi in plakken van 1 cm dik en bak die in een droge hete koekenpan tot de buitenkant goed bruin is. Laat wat afkoelen en snij daarna dobbelsteentjes van de halloumi.
In een grote kom mix je nu quinoa, halloumi en alle andere ingrediënten door elkaar. Eventueel kan je een beetje limoensap toevoegen en naar smaak zwarte peper en zout.