Recept afdrukken
Notenbrood
Notenbrood met amandel, walnoot en appel. Heerlijk om zo te eten of met een frisse komkommerspread. Beide recepten zijn makkelijk én zonder suiker.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Baktijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 25 minuten min
Gang: Cake, Lunch
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij
- 350 gram geraspte appels elstar of jonagold
- 3 eieren
- 200 gram amandelmeel glutenvrij
- 60 gram walnoten
- 60 gram zonnebloemolie
- 2 theelepels bakpoeder glutenvrij
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille-extract
- optioneel geschaafde amandelen
Verwarm je oven voor op 180°. Vet een cakevorm (van 11x25 cm) in en bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom de eieren, olie, appelrasp en vanille-extract. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en roer alles kort door, totdat er een mooi cakebeslag ontstaat.
Doe het beslag in de beklede bakvorm, en decoreer eventueel met wat geschaafde amandelen. Bak ongeveer een uur op 180° of totdat het mooi bruin is gebakken en een testprikker schoon uit het brood komt.
Laat het notenbrood eerst wat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt, want het is een kwetsbaar brood.