Vermeng voor het deeg de koude blokjes boter met de suikers, het zuiveringszout en het zout met de hand of met de keukenmachine tot een rulle massa en voeg daarna al het meel toe. Zo kort mogelijk kneden tot een net samenhangende massa. Als het deeg te vochtig is kan er nog wat extra meel (bijvoorbeeld kikkererwtenmeel, Schär C of teff) snel doorheen gekneed worden. Verpak het deeg in plastic en laat het minstens een uur of overnacht rusten in de koelkast.
Vermeng voor de banketbakkersroom de suiker met het meel en roer dit door de eidooier. Roer hier vervolgens 2 à 3 eetlepels van de koude melk doorheen. Breng de overige melk met het water en de santen aan de kook. De santen zal dan oplossen. Haal de pan van het vuur en giet een scheut van de kokende vloeistof bij het eimengsel, roer goed door en giet dit dan (van het vuur af) bij de overige hete vloeistof. Zet terug op het vuur en laat onder goed roeren nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de banketbakkersroom goed af koelen op een koud bord bedekt met huishoudfolie zodat zich geen vel kan vormen. Vermeng daarna de afgekoelde banketbakkersroom met het amandelmeel.
Oven voorverwarmen op 210°. De bakplaat bedekken met bakpapier. Invetten van de sloffenvorm is niet strikt noodzakelijk.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 0,8 à 1 cm en uitsteken met de sloffenvorm. De sloffenvorm op de bakplaat zetten. Het deeg in de vorm leggen, tegen de rand aan drukken en dan 1 à 1,5 cm vanaf de rand bedekken met de banketbakkersroom met amandelmeel.
De slof in ca 15 à 18 minuten bakken met onder- en bovenwarmte (zonder ventilatie) op geleide van de kleur die mooi bruin moet worden. Uit de oven halen en licht af laten koelen. De nog warme sloffenvorm voorzichtig verwijderen door hem naar boven te trekken (daarbij met één hand zo nodig lichte tegendruk op de slofrand uitoefenen).
Breng onder goed roeren de diepvries frambozen aan de kook en zeef ze na het koken. Er zal ongeveer 350 gram frambozenmoes overblijven.
Vermeng de pectine met een paar eetlepels afgekoelde frambozenmoes.
Suiker en citroensap toevoegen aan de rest van de gezeefde frambozen en al roerend aan de kook brengen.
Van het vuur af de frambozenmoes met pectine weer toevoegen aan de rest van de moes. Onder goed roeren doorkoken en dan afkoelen en op laten stijven.
Verdeel de frambozen moes over de gebakken slof en decoreer optioneel met viooltjes.