Recept afdrukken
Glutenvrij pizzadeeg
Met maar weinig ingrediënten maak je makkelijk een heerlijke pizza!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Rijstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 25 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: glutenvrij
- 200 gram Schär B glutenvrije meelmix
- 4 gram droge gist glutenvrij
- 2 gram zout
- optioneel peper
- optioneel gedroogde kruiden zoals oregano of Italiaanse kruidenmix
- 180 gram lauw water
Vulling
- Beleg je pizza naar wens met je favoriete ingrediënten zoals groente, kaas, olijven, artisjokken etc. De pizza op de foto is gemaakt met pesto, feta en geraspte belegen kaas.
Vermeng alle droge ingrediënten. Voeg daarna het water toe en meng goed door met een pollepel of de keukenmachine met vlinderhaak. Laat dit deeg een paar minuutjes rusten voordat je het uit gaat rollen.
Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot de gewenste vorm en dikte. Zorg dat de randen van je deeg iets dikker zijn dan het midden van je pizza, hierdoor blijft je vulling mooi op je pizza liggen.
Laat het uitgerolde pizzadeeg rijzen op een warme vochtige plek. Zet het bijvoorbeeld in de uitgeschakelde oven met een beker heet water ernaast.
Zodra je pizzabodem mooi gerezen is kan je deze beleggen met je gekozen vulling (rijstijd is afhankelijk van je deeg- en kamertemperatuur).
Bak je pizza in een voorverwarmde oven voor ongeveer 10 à 20 minuten op hoge temperatuur. Ik bakte mijn pizza 15 minuten op 240°.