Rechthoekige bakvorm met gekartelde rand en losse bodem, 12x35 cm
Ingrediënten
Benodigdheden: Rechthoekige bakvorm met gekartelde rand en losse bodem, 12x35 cm
Ingrediënten bodem
70gramteffglutenvrij
30gramboekweitmeelglutenvrij
75 gramDoves wit meelglutenvrij
0,5theelepelxanthaangomglutenvrij
100gramboterkoud en in blokjes
snufzout
0,5theelepelbakpoederglutenvrij
2eetlepelswatereventueel extra toevoegen
Ingrediënten vulling
3eieren
70gramslagroom
250gramcherrytomaatjesgehalveerd
150gramPassendale kaas, in blokjes (de korst kan je eten)Of gebruik belegen kaasblokjes, feta, geitenkaas, gruyere of emmentaler. Het resultaat wordt dan natuurlijk wel anders.
peper en zout naar smaak
Instructies
Bodem
In de keukenmachine alle ingrediënten (behalve het water) snel mengen met messen/puls stand. Na een paar keer pulsen, het water toevoegen. Als je deeg te kruimelig is, voeg wat extra water toe.
Nog even met de hand vormen tot een bol, platdrukken, in plastic verpakken en 15 minuten in de koeling leggen.
Daarna even doorkneden, uitrollen en je vorm bekleden. 30 minuten koelen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodem, vervolgens blindbakken. Om blind te bakken, leg je bakpapier op de bodem met steunvulling erop. Bak de vorm 10 min mét blindbakvulling en daarna 10 min zonder.
Vulling
Eieren, slagroom, peper en zout in een kom mengen met een garde of vork.
Gehalveerde cherrytomaatjes op de bodem leggen. Voorzichtig het ei/slagroommengsel erop gieten, en bestrooien met de kaasblokjes.
Ongeveer een half uurtje bakken op 180 graden, of totdat de kaas mooi goudbruin gekleurd is.
Notities
Serveertip: lekker met een frisse groene salade erbij.