Recept afdrukken
Kokos curry
In de Coop waar we boodschappen deden voor deze maaltijd hadden ze helaas geen biologische eieren. Daarom kozen we ervoor om de curry met linzen en kidneybonen te maken.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: eivrij, glutenvrij, lactosevrij, Vegan
- 200 gram witte rijst
- 1 blik kokosmelk controleer de ingrediënten op afwezigheid van gluten
- 1 ui fijn gesneden
- 1 doos champignons in plakjes
- 1 broccoli klein gesneden
- 1 doosje taugé
- 1 blikje linzen klein blikje van 160 gram
- 1 blikje kidneybonen klein blikje van 160 gram
- 0,5 krop ijsbergsla
- 1 zakje geraspte wortel
- 1 hand rozijnen
- 1 limoen
- (olijf-)olie
- peper, zout en kerriepoeder
- pinda's
Breng in de kleine pan water met zout aan de kook. Voeg daarna de rijst toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
Vervolgens fruit je de ui met wat olie in de grote pan. Voeg de champignons toe en bak ze mee.
Voeg daarna de klein gesneden broccoli toe en de kokosmelk en kerriepoeder. Laat met de deksel op de pan zachtjes doorkoken tot de broccoli bijna gaar is.
Op het laatst de linzen, bonen en taugé even mee verwarmen. Roer daarna de rijst ook voorzichtig door de curry.
Nu is de kleine pan weer vrij om de wortelsla in te maken. Meng de geraspte wortel met de rozijnen, limoensap, olijfolie en peper en zout.
Mocht je de rijst en curry liever apart willen houden, kan je alle ingredienten voor de sla ook in het zakje van de geraspte wortel mengen. Het is wat behelpen, maar het is mogelijk;-)