Recept afdrukken
Falafel
Makkelijk falafel recept. Lekker met een salade, harissa en pitabroodjes.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Bonen weektijd8 uur uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosters
Trefwoord: glutenvrij, Vegan, vegetarisch
- 200 gram gedroogde kikkererwten of tuinbonen geweekt, maar niet gekookt!
- 1 ui gepeld en in grove stukken
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 30 gram peterselie, koriander of (chinese) bieslook
- 1,5 theelepel komijn
- 1,5 theelepel koriander
- peper en zout
Giet de geweekte peulvruchten af, even afspoelen en goed uit laten lekken.
Voeg in een grote schaal de peulvruchten en alle andere ingrediënten toe. Mix dit geheel met de staafmixer, totdat alles goed gemengd is.
Dit mengsel nog even in de koelkast laten rusten, waardoor het iets steviger wordt. Maar je kunt ook meteen gaan bakken, dat heb ik gedaan, en dat ging prima.
In een pannetje met dikke bodem, een laagje zonnebloemolie (ongeveer 2 cm) verwarmen.
Schep met een kleine ijsschep of lepel bolletjes, en vorm ze nog even tot mini burgertjes of balletjes in je handen. Laat ze voorzichtig in de olie zakken met een schuimspaan. Bak ze in een paar minuten mooi bruin in de olie.
De gebakken falafels even uit laten lekken op een bord met keukenpapier.