Meng alle droge ingrediënten voor het deeg en de boter snel met de keukenmachine of met de hand.
Meng 1 ei en het water door het meelmengsel, totdat het een samenhangend deeg vormt. Eventueel wat extra water toevoegen, dit kan per meelmix nogal verschillen.
Verpak het deeg in plastic en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de muffinvormen in. Verwarm de oven voor op 180°.
Rol het deeg hierna uit en steek rondjes met een gekartelde steker, die je in de muffinvorm doet.
Hier schep je vervolgens wat mincemeat in, verdeel de mincemeat eerlijk over alle bakjes.
Het deeg dat over is rol je nogmaals uit, om de deeg dekseltjes uit te kunnen steken. Als het deeg te zacht is geworden, kan je het nog even terug leggen in de koelkast.
Bestrijk de mince pies met wat extra losgeklopt ei.
Bak ongeveer 20 minuten op 180° of totdat de mini taartjes mooi bruin gekleurd zijn.
Laat de mince pies afkoelen op een rooster en bestrooi voor het serveren optioneel met wat poedersuiker.