Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170°.
De walnoten kan je eventueel 6 à 7 minuten roosteren in de oven, maar ik laat dat meestal achterwege. Bij het roosteren loop je al snel het gevaar dat de walnoten bitter worden.
Meng meel, bakpoeder, suiker, zachte boter en eieren met een mixer tot een glad mengsel.
Roer daarna de gehakte walnoten en koffie (espressopoeder en water) door het beslag.
Doe het beslag in de springvorm en bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Of totdat de taart stevig aanvoelt en mooi bruin gebakken is en een prikker schoon uit de taart komt. Laat de taart na het bakken afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen de drie ingrediënten voor de koffiesiroop in een kopje en laat wat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de koffiecrème tot een glad mengsel, dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Zodra de taart is afgekoeld snijd je deze horizontaal door, zodat je twee ronde plakken krijgt.
Besprenkel de walnotentaart cirkels met de koffiesiroop.
Kies een mooi bord of plateau om de taart op te bouwen. Begin met één cirkel taart, strijk daar de helft van de koffiecrème over uit. Leg daar de tweede plak taart op en bestrijk met de rest van de koffiecrème. Decoreer met de halve walnoten.
Bewaar de taart in de koelkast tot gebruik.