1pakVemondo witte broodmix van de Lidl450 gram en 7 gram droge gist
50gramoliezonnebloemolie
20gramdonkere basterdsuiker
450gramwater
100gramsesamzaadjes
Instructies
Meng alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, een aantal minuten goed door elkaar. Laat 15 minuten afgedekt rusten.
Bestuif je werkblad met een klein beetje glutenvrij meel. Vervolgens verdeel je het deeg in 16 stukjes van 60 gram. Dit kan je handig doen door een grote rol te vormen die je in vieren deelt en daarna alle stukken nogmaals in vieren delen. Of weeg alles precies af. Vorm bolletjes van de stukjes deeg.
Vul een bakje met de sesamzaadjes. Bestrijk de bolletjes met een kwastje of je vingers voorzichtig met een klein beetje water. Hierna leg je ze in de sesamzaadjes en schud even met het bakje. Leg de bolletjes met sesamzaadjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze een beetje platter.
Laat de hamburger broodjes afgedekt met plasticfolie 30 à 45 minuten rusten, totdat ze mooi gerezen zijn.
Bak de broodjes 20 minuten op 200°, of totdat ze goudbruin zijn gekleurd en stevig aanvoelen.