Recept afdrukken
Vegetarische hartige taart
Gemaakt met filodeeg en gevuld met ricotta, cherrytomaatjes en courgette.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Baktijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: glutenvrij, vegetarisch
Benodigdheden
- lage ronde ovenschaal van ongeveer 30 cm
Ingrediënten filodeeg
- 200 gram Doves farm glutenvrije witte meelmix of een andere glutenvrije meelmix zonder bindmiddel
- 250 gram water eventueel wat extra
- 2 eiwitten
- snufje zout
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten vulling
- 250 gram ricotta
- 5 eieren
- 1 eetlepel droge kruiden bijvoorbeeld, oregano, rozemarijn, tijm etc
- peper en zout naar smaak
- 1 courgette gehalveerd en in plakjes gesneden
- 200 gram mini cherrytomaatjes laat deze heel, want anders wordt je taartvulling te vochtig
- 4 eetlepels sesamzaad wit en/of zwart
Verwarm je oven voor op 200°
Maak de filodeeg vellen volgens de instructies die je vindt in de link onderaan dit recept.
Vet de ovenschaal in en bekleed met zoveel vellen filodeeg dat de hele vorm bekleed is, laat ook wat deeg over de rand hangen. Bestrijk deze laag dun met olie of gesmolten boter en leg hier nog een laag overheen.
Meng de ricotta met de eieren, kruiden en peper en zout. Giet dit mengsel in de taartvorm. Verdeel de cherrytomaatjes en courgette plakjes over het ricotta mengsel.
Dek het geheel af met de rest van de filodeeg vellen, die je grof opvouwt tot rozetten. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de rozetten met olie of gesmolten boter en bestrooi rijkelijk met sesamzaadjes. Bak 30 minuten in de oven op 200°. Als je taart te snel bruin wordt, dek dan af met aluminium folie.