Recept afdrukken
Glutenvrije Alfajores
Argentijnse koekjes naar het recept van koningin Maxima's moeder.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Baktijd15 minuten min
Gang: Koekjes
Keuken: Argentijns
Trefwoord: eivrij, glutenvrij
Koekjes
- 150 gram maizena
- 100 gram kikkererwtenmeel glutenvrij
- 100 gram zachte boter in blokjes
- 75 gram suiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- scheutje vanille-extract
- 2 theelepels marc de champagne koningin Maxima gebruikte cognac, maar gebruik wat je in huis hebt of vervang door melk of water voor een alcoholvrije variant
Vulling
- 1 klein potje dulce de leche 220 à 250 gram
- 50 gram geraspte kokos eventueel geroosterd
Alles mengen in de keukenmachine, of met de hand. Als het deeg nog te kruimelig is, voeg dan een klein beetje extra water toe. Als het deeg wat te zacht is geworden, leg het dan even in de koeling.
Verwarm de oven voor op 180°.
Rol het deeg gelijkmatig uit tot een dikte van ongeveer een halve cm. Steek rondjes van 4 cm Ø uit het deeg. Als je geen ronde steker hebt, kan je ook met een mes of pizzasnijder het deeg in vierkanten verdelen. (vierkante koekjes smaken net zo lekker) Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes 15 minuten op 180° of totdat ze heel lichtjes bruin kleuren. (baktijd is sterk afhankelijk van de dikte van je koekjes) Laat afkoelen op een rooster.
Doe een theelepel dulce de leche op een koekje en druk daar voorzichtig een tweede koekje op, totdat de dulce de leche tot de rand komt.
Rol de gevulde koekjes door de (geroosterde) kokos.