eventueel extra vochtik gebruikte het aanhangende kookvocht (aquafaba), maar water kan natuurlijk ook
Instructies
Kikkererwten koken
Week de gedroogde peulvruchten minstens 8 u. Zet ze ’s ochtends onder water, dan kan je ze ’s avonds al koken. Of wat ik vaak doe is ze een dag eerder al in het water zetten en dan de volgende dag ’s ochtends koken. Ik zit toch te werken aan de keukentafel en dan is het een kleine moeite even de pan op te zetten.
Ik gebruik een snelkookpan. Die mag maar tot de helft gevuld zitten als je gedroogde groenten gaat koken. (normaal is 2/3 de max)
De kikkererwten moeten 2 cm onder water staan. Breng op druk en kook 14 min. Laat onder druk afkoelen (anders barsten de kikkererwten open door de plotselinge drukverlaging).
Hummus maken
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met messen en laten draaien. Of gebruik een staafmixer.
Proef de hummus en check de smaak en consistentie. Voeg desgewenst nog wat citroensap, kruiden of water toe.
Serveer in een mooi schaaltje en decoreer bv. met een swirl olijfolie, sesamzaadjes, fijn gesneden rode peper, groene kruiden of wat gemalen peper.
Notities
Ook heerlijk op vers of geroosterd brood! Gekookte kikkererwten kan je per portie goed invriezen. Altijd handig om op voorraad te hebben.