Gary Rhodes maakt deze taart met witte chocolade in de cheesecake en met blauwe bessen voor de topping. Een absolute aanrader.Ingrediënten voor mijn versie van de taart van Gary Rhodes:
Voorbereidingstijd35 minutenmin
Koelen3 uuruur
Totale tijd3 uuruur45 minutenmin
Gang: Gebak, Taart
Trefwoord: glutenvrij, notenvrij, vegetarisch
Porties: 10
Auteur: Adri
Ingrediënten
Benodigdheden
Springvorm met een doorsnee van 23 cm en bakpapier voor het bekleden van de bodem van de vorm.
Koekjesbodem
225gramglutenvrije koekjes
100gramzachte roomboter
Chocolade cheesecake
300grammelkchocolade
200gramPhiladelphia roomkaas
500mlslagroom
Fruittopping
350gramframbozen
25gramsuiker
½uitgeperste citroen
30mlBacardi Razzoptioneel
Instructies
De springvorm met bakpapier bekleden. De koekjes voor de bodem verkruimelen en met de gesmolten boter vermengen. Dit mengsel op de bodem van de springvorm leggen, losjes aandrukken en wegzetten in de koelkast.
Maak de cheesecake door de chocolade au bain-marie te smelten boven niet-kokend warm water waarbij de onderkant van de pan met chocolade het water niet mag raken. Klop de Philadelphia los en meng hier de tot lauw afgekoelde chocolade doorheen. Klop de slagroom tot zachte (!) pieken en vouw dit voorzichtig maar goed door het chocolademengsel. Lepel deze massa in de springvorm met koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet dit 2-3 uur of zelfs een hele nacht in de koelkast.
Doe de frambozen in de pan samen met het uitgeperste citroensap en de suiker en breng dit zachtjes aan de kook. Nog even zacht laten inkoken, desgewenst de bacardi razz of frambozen eau de vie toevoegen en af laten koelen. Houd je niet van pitjes dan dient de saus gezeefd te worden.
Nadat alles is afgekoeld de taart uit de springvorm halen en naar keuze helemaal overgieten met de topping of aansnijden en de afzonderlijke taartpunten overgieten met de topping. Dit laatste heeft als voordeel dat de eventueel overblijvende taart niet verkleurt door de vruchten topping.