Recept afdrukken
Witte Chocolade Mousse met citroen
Een makkelijk glutenvrij én eivrij recept.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Nagerecht, Toetje
Trefwoord: eivrij, glutenvrij, vegetarisch
- 200 gram witte chocolade glutenvrij en in stukjes gehakt
- 250 gram slagroom
- 250 gram mascarpone
- 1 grote biologische citroen sap en rasp
Dag 1
Doe de slagroom met de rasp en het sap van de citroen in een pan. Verwarm dit mengsel langzaam. Zodra de slagroom kookt haal je het van het vuur.
Voeg de witte chocolade toe en roer totdat alle chocolade is gesmolten.
Voeg nu de mascarpone toe en roer met garde of spatel totdat een egaal mengsel ontstaat.
Doe dit mengsel in een afsluitbaar bakje en bewaar minstens een nacht in de koelkast. Zodat het mengsel goed op kan stijven.
Serveer met appel- of perenmoes en geroosterd sesamzaad of gehakte nootjes. Deze mousse is eigenlijk lekker met elk seizoensfruit!