Traditionele nieuwjaars koekjes of rolletjes, gebakken in een wafelijzer. Heerlijk gevuld met slagroom, maar ook zonder slagroom is het een lekker knapperig koekje;-)
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd40 minutenmin
Totale tijd50 minutenmin
Gang: Koekjes
Keuken: Hollands
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij optioneel
Ingrediënten
Benodigdheden
oubliewafelijzer, siliconen of houten spatel, schone theedoek, houten of metalen rolletje
Ingrediënten
250gramSchär C voor koekjesglutenvrije meelmix
140gramwater
200gramsuiker
80gramgesmolten boter
1ei
1,5 theelepelkaneel
snufzout
Vulling
opgeklopte slagroom
Instructies
Meng alle droge ingrediënten (meel, suiker, kaneel en zout) kort door.
Voeg vervolgens het water en ei toe en meng met de mixer of met een garde met de hand, tot een glad beslag.
Voeg als laatste de gesmolten boter door het beslag,
Verwarm het oubliewafelijzer. Leg een theedoek, een (houten of metalen) rolletje en een siliconenspatel klaar om straks te gebruiken om de koekjes op te rollen.
Plaats een schep beslag ter grootte van een walnoot in het midden van het wafelijzer en druk het deksel even goed dicht. Daarna op blijven letten, want de koekjes worden opeens bruin!
Mijn wafelijzer heeft een antiaanbaklaag, dus ik gebruik geen extra vet in het wafelijzer. Wel veeg ik tussendoor af en toe met een papiertje wat vet weg.
Verplaats de koekjes zodra ze lichtbruin zijn met een siliconen spatel naar de theedoek en rol onmiddellijk op met behulp van de theedoek en een houten rolletje. De koekjes kan je alleen oprollen als ze nog heet zijn.
De afgekoelde koekjes worden traditioneel met slagroom gevuld.