Recept afdrukken
Jaffa cakes
In Nederland zijn Jaffa cakes beter bekend als Pim’s van Lu: een luchtig cakelaagje met sinaasappelmarmelade en daar bovenop knapperige pure chocolade. Recept voor ±20 koekjes.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Chocolade decoratie40 minuten min
Totale tijd1 uur uur 20 minuten min
Gang: Cake, Gebak, Koekjes
Trefwoord: glutenvrij
Benodigdheden
- muffinvormen, keukenmachine of handmixer
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 gram suiker
- 50 gram glutenvrije meelmix met bindmiddel bijvoorbeeld Schär mix C
- 200 gram sinaasappel marmelade
- 300 gram pure chocolade in kleine stukjes glutenvrij
Cakejes bakken
Verwarm je oven voor op 180°.
Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine of met de handmixer minutenlang, totdat je een stevige luchtige massa hebt.
Spatel de gezeefde glutenvrije meelmix voorzichtig door het opgeklopte ei.
Verdeel dit beslag over de ingevette muffinvormen, de vormen moeten ongeveer voor een derde gevuld zijn.
Bak de cakejes ongeveer 8 à 10 minuten op 180° totdat ze lichtbruin gebakken zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen in de vorm, en haal ze daarna uit de vorm. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Sinaasappel marmelade
Als je marmelade met schilletjes hebt, pureer de jam dan met de staafmixer tot een gladde massa. (anders kan je geen mooie egale chocolade laag maken)
Verdeel de jam over de afgekoelde cakejes en strijk glad met een mesje. Zet de cakejes hierna even in de koelkast of vriezer.
Chocolade laag
Breek de pure chocolade in kleine stukjes en smelt op laag vermogen in de magnetron in een bakje dat daarvoor geschikt is. Roer na elke 30 seconden, en stop met verwarmen als er nog enkele stukjes vaste chocola over zijn. Blijf vervolgens roeren totdat deze laatste stukjes ook gesmolten zijn. Je chocola is nu klaar om te gebruiken.
Doop de koekjes met de marmelade kant in de gesmolten chocola. Eventueel met een vork een decoratie aanbrengen, door de vork even voorzichtig op de nog zachte chocola te drukken.