Recept afdrukken
Glutenvrije kaaskoekjes
Makkelijk recept voor glutenvrije knapperige kaaskoekjes. Met gelijke delen boter, kaas en kikkererwtenmeel.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bakken30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Borrelhapje, Koekjes, Snack
Trefwoord: eivrij, glutenvrij, notenvrij, vegetarisch
- 125 gram geraspte kaas glutenvrij
- 125 gram boter in blokjes op kamertemperatuur
- 125 gram kikkererwtenmeel glutenvrij
- zout en peper naar smaak
- Provençaalse kruiden naar smaak
- nigella- of sesamzaadjes optioneel
Meng de boterblokjes met het kikkererwtenmeel, zout, peper en kruiden in de keukenmachine of met de hand.
Voeg de geraspte kaas toe en meng nog even kort door.
Schep het deeg op het aanrecht en vorm een rol van ongeveer 20 cm lang en 5 cm in diameter.
Wentel de deegrol door de nigella- of sesamzaadjes en verpak in plastic. Leg de rol 30 minuten in de koelkast of totdat deze voldoende stevig is geworden om te kunnen snijden.
Verwarm de oven voor op 160°. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de rol in plakjes van ± een halve cm en leg de kaaskoekjes op de bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes ongeveer 30 minuten of totdat ze mooi bruin zijn gekleurd en laat afkoelen.