Oven voorverwarmen op 175° Celcius zonder fan.
Eiwitten stijf kloppen met de snuf zout.
In een andere grote bak het eigeel plus het hele ei met de suiker wit roeren.
Het meel mengen met bakpoeder, cacao en de gemalen amandelen en vervolgens zeven. Dit meelmengsel in porties door de eigeel/suikermassa spatelen om en om met porties van het geklopte eiwit. Voorzichtig spatelen, zodat je mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
Het ei/meelmengsel in een beboterde en met meel bestoven springvorm van 26cm Ø doen en op de onderste richel van de voorverwarmde oven ongeveer 25 minuten bakken op 175° zonder fan. Bak de taart tot deze net niet meer knistert als je je hand er voorzichtig oplegt.
Laat de taart licht afkoelen en haal uit de vorm. Vervolgens na goed afkoelen (kan eventueel ook de volgende dag) met een scherp gekarteld mes in drie lagen snijden. Tot verdere afwerking van de taart goed verpakken in aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen. De ingepakte taart kan dan op een koele plaats bewaard worden.