• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
twee marsepeinen ganzen in een witte schaal

Zelf marsepein maken, voor beestjes of figuurtjes

9 maart 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten


Als begin december de dagen kort zijn, de lichtjes de hele dag aan blijven en je het liefst lekker binnen wilt zitten met een kopje warme choco, dan begint de creativiteit te stromen. Mijn hoofd vol rijmelarij en overal liggen lijstjes met ideeën voor surprises.

Bij ons in de familie wordt vaak op het laatste moment besloten of we tijd en zin hebben om Sinterklaas te vieren. Vanaf dat moment moet er een hoop gebeuren in korte tijd.
Ook al zeggen we altijd tegen elkaar dat we dit jaar toch echt maar 1 cadeautje per persoon doen…uiteindelijk ligt er op de feestavond altijd weer een hele berg met presentjes.

Deze december maakte mijn moeder haar eigen marsepein en vervolgens voor iedereen marsepeinen beestjes. Ik kreeg marsepeinen ganzen, omdat die dit jaar onze tuin hadden ontdekt.

Je eigen marsepein maken is een fluitje van een cent, mits je een sterke keukenmachine hebt.
Vervolgens kan je wat kleurstof (natuurlijk of minder natuurlijk) door je marsepein kneden. Mijn moeder gebruikte saffraan en cacao om te kleuren (ook nog eens erg lekker). Met de gekleurde marsepein kan je de leukste beestjes en poppetjes maken.

Het basisrecept voor marsepein dat zij gebruikte komt uit het kookboek De Banketbakker -van tarte tatin tot garnalenkroket- van Cees Holtkamp, uitgegeven door de Kookboekhandel. Als je het leuk vindt om een gesigneerd exemplaar te kopen kan dat bij Patisserie Holtkamp.

200 gram blanke amandelen
250 suiker
beetje water

Hoe je van deze 3 ingrediënten marsepein maakt legt Cees Holtkamp zelf uit in dit filmpje.
Holtkamp schrijft kristalsuiker voor, maar mijn moeders marsepein bleef wat korrelig, dus misschien beter om poedersuiker te gebruiken.

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Kookboeken, Patisse­rie

Vorig bericht: «lekker eten : Ovenschotel met wintergroentes, glanzend van de olijfolie. Met wortel, courgette, rozemarijn, paprika en citroen. Verrukkelijke mediterrane ovengroentes
Volgend bericht: Gepaneerde tofoe Glutenvrij eten. Schaal vol met tofoe, gepaneerd met polenta en provencaalse kruiden. Gebakken in olijfolie.»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl