• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Zelf­oogst­tuin Land­in­Zicht, Hilver­sum

28 juni 2021 by Annemieke

In Hilversum zijn maar liefst 2 tuinderijen die oogstdelen aanbieden, LandinZicht en Land & Boschzigt. Zodra we wisten waar onze nieuwe woning zou staan, dat was gelukkig in de lente, hebben we direct een oogstdeel aangeschaft! Nu mogen we 30 weken lang bij zelfoogsttuin LandinZicht, op de grens van Loosdrecht en Hilversum, komen oogsten.

Elke week verandert het ruime aanbod, daardoor eten we nu echt met de seizoenen. Op een groot krijtbord staat aangegeven wat er geoogst mag worden. Zo leuk om precies op de hoogte te zijn van alle seizoenproducten. Voorheen deed ik in Amsterdam op zaterdag boodschappen op de biologische Noordermarkt. Daar wist ik ook altijd welke groenten en fruit er in het seizoen waren, want dat waren de betaalbaarste producten😉

Sinds het begin van oogstseizoen 2021, ben ik de gelukkige aandeelhouder van een oogstdeel!

Zodra de wekelijkse nieuwsbrief binnenkomt begint de voorpret al. Dan kan ik gaan nadenken over menu’s en recepten. Daarna volgt het fietstochtje naar de tuinderij. Na zo’n oogst ritje heb ik het gevoel alsof ik er even helemaal uit ben geweest. Lekker buiten, met je handen in de grond en een praatje maken of recepten uitwisselen met andere oogsters, vrijwilligers of met Wietse die de boerderij runt samen met Julien.

Dit is wat we tot nu toe o.a. hebben geoogst: paksoi, mosterdblad, rucola, bosknoflook, snijbiet, kropsla, bosui, raapstelen, bloemkool, bloemkoolblad, meiraapjes, koolrabi, bonentopjes, paksoibloemen, bindsla, knoflookbol, uien, koriander, bieslook, andijvie, eikenbladsla, meiraapjes, witte radijs, rode rettich, witte rettich, venkel, zonnebloemstekje, rabarber, asperge, catalogna sla, prei…

Ben benieuwd wat er allemaal nog meer volgt dit seizoen, ik houd jullie op de hoogte.

De komende tijd zal ik een aantal van mijn favoriete gerechten met vers geoogste groenten op de website zetten. Mocht je in de tussentijd inspiratie zoeken, neem dan een kijkje op de website van Sheila Struyck. Daar vind je heel veel lekkere recepten (maar niet specifiek glutenvrij). Ook geeft ze goede oogstadviezen die erg handig zijn, zeker als je net als ik uit de stad komt en nog niet precies weet hoe alles werkt op de tuinderij😉.

Dit is wat er op de website van zelfoogsttuin LandinZicht staat:

“De groente wordt door ons met liefde en vakmanschap geteeld op natuurlijke wijze: met alle aandacht voor de gezondheid van de bodem en de omgeving. Alle plant-, poot en zaaigoed zijn van biologische oorsprong, net als de mest/compost. We gebruiken dus geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde groenteplanten en -zaden. Alles 100% Puur natuur, eerlijk en gezond.
Bij tuinderij LandinZicht vind je ook een landgoedwinkel met streekproducten en een terras om even gezellig na te praten.

Zo werkt het

Je koopt een oogstaandeel voor €330,-. Hiermee mag je als deelnemer het hele oogstseizoen, ongeveer 30 weken per jaar, 1 x per week je eigen groenten komen oogsten. Het is ook mogelijk samen met anderen één oogstaandeel te nemen. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Je mag meedenken met de tuinder over welke groenten er worden geteeld. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen we naast het oogsten enkele activiteiten te organiseren. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens en milieu vormen de basis van het project.

Voordelen zelfoogsttuin

• Je weet wat je eet: eerlijk en natuurlijk, verbouwd zonder kunstmest
en bestrijdingsmiddelen
• Neem je kinderen mee tijdens het oogsten en maak ze enthousiast
over gezonde voeding
• Je eigen groente, ook als je zelf geen moestuin hebt
• Betaalbare eerlijke, verse groente doordat je zelf oogst
• Goed te combineren met je drukke dagelijkse bezigheden
• Je levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame voedselproductie door
het eten van lokaal geproduceerd voedsel”

Category: Duur­zaam, Glutenvrij eten

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:chocolade workshop bonbons makenChoco­lade work­shop Zaan­dam
Volgend bericht:Hart­ige galet­te met ge­roost­erde groen­te uit de ovenHartige galette met geroosterde wortel, pastinaak en meiraapjes uit de oven. gedecoreerd met salieblaadjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Mirjam

    28 juni 2021 om 12:24

    Wat leuk!
    Wij hebben ook een oogstdeel van een cooperatie in Soest. Zo fijn om elke week een vers pakket te halen!
    En daarnaast: toen ik nog dagelijks op mijn werk was, maakte ik regelmatig een wandeling via Land in Zicht naar het Loosdrechtse bos.
    Dubbele herkenning dus, bij deze blog.

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      28 juni 2021 om 12:47

      Hoi Mirjam,
      Wat leuk om te horen, ik wist niet dat er in Soest ook een zelfoogsttuin is;-) Wat is de naam van die cooperatie? Dan fiets ik daar ook eens langs. Groetjes Annemieke

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl