Pasta recept met verse doperwten.
Dit pasta recept komt uit het mini vakantie kookboek dat ik schreef nadat ik in de zomervakantie op de fiets door Groningen, Drenthe en Friesland reed.
Nieuwsgierig naar de rest van de camping recepten van mijn fietsvakantie?
Op de eerste dag van onze vakantie vertrokken wij ’s middags vanuit huis op de fiets richting noordoost Groningen. Uiteraard stonden er nog wat dingen in de koelkast die op moesten. Die hebben we mee genomen om de eerste avond op de camping mee te koken. Een halve venkel, een courgette, een geopend potje zure room en een stukje zachte geitenkaas. Een prima basis voor een snelle pasta. Bij de Coop supermarkt vonden wij de glutenvrije pasta van Grand’Italia. Die pasta vind je niet in het speciale glutenvrije schap, maar gewoon bij alle andere pasta soorten. Bij de wat kleinere supermarkten zit deze pasta meestal niet in het assortiment helaas.
Ingrediënten hoeveelheden zijn afhankelijk van de afstand die je hebt gefietst of gewandeld op een dag, dus gebruik deze recepten als richtlijn. Wij eten met z’n tweeën van de recepten uit dit boek, wat overblijft bewaar ik in een tupper voor mijn lunch de volgende dag. Mijn vriend eet dan een lunchbroodje. Ik geef in dit vakantiekookboek geen aanduidingen voor de bereidingstijd, want wie wil er nou op zijn horloge kijken op vakantie 😉
Pasta recept met verse doperwten en sla uit de tuin van de buren
Ingrediënten
- Benodigdheden: Een grote pan met deksel, en een kleine pan.
- 200 gram glutenvrije pasta
- zak verse doperwten - wel nog even doppen! (want de peulen kan je niet eten)
- 1 pot zwarte olijven zonder pit
- 250 gram cherrytomaatjes - gehalveerd
- 1 krop sla
- oude kaas - in blokjes
- pecannoten
- 1 handvol munt - fijn gesneden
Instructies
- Kook in de kleine pan water met een snuf zout, voeg daarna de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Ik merk vaak dat glutenvrije pasta langer moet koken dan aangegeven, dus proeven tussendoor. Ook heeft glutenvrije pasta meer de neiging om aan elkaar te plakken dan gewone pasta, daarom iets vaker roeren.
- De laatste paar minuten van de pasta kooktijd, de gedopte doperwten aan de pasta toevoegen en meekoken.
- In de grote pan de olijven, blokjes oude kaas, gehalveerde cherrytomaatjes, en de fijngesneden munt mengen. Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Met een dubbel gevouwen theedoek als pannenlap de pasta voorzichtig afgieten. Daarna in de grote pan met de groentes en kaas mengen.
- Was de sla goed uit. Want in sla uit de tuin zit vaak meer zand dan in sla uit de supermarkt.
- Serveer met pecannoten.
Liever een winters recept? Maak dan eens mijn bloemkoolsoufflé of krombek bonen soep recept.
In Oost-Groningen vind je mini-camping Kostverloren 11 in Finsterwolde. Een absolute aanrader, midden in de natuur op een supermooie rustige camping. Mocht je geen zin hebben om te kamperen, er zijn ook 2 B&B kamers beschikbaar.
Oost-Groningen ligt niet zo voor de hand als vakantie locatie, zoals bijvoorbeeld Drenthe of Friesland, maar dat vind ik volledig ten onrechte.
Geef een reactie