• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
ijskoffie, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltje

Zomerse (ijs)koffie maken

24 december 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

ijskoffie met een wolkje melk, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltje

Cold brew koffie maken is heel simpel. Ik gebruik voor deze koffie vaak cafeïnevrije koffie omdat ik met warm weer graag een groot glas koffie drink, en ik van koffie mét cafeïne ga stuiteren. Maar je kan elke koffie soort die je lekker vindt gebruiken. Vermeng grof gemalen koffie met water in de verhouding 1 : 8 Dus als je 100 gram koffie neemt, gebruik je 800 gram water. Laat een dag trekken. Daarna één of twee keer door de fijne zeef en klaar is je koude koffie. Bewaar deze koffie in de koelkast, dan kan je hem meteen drinken, zonder ijsklontjes in je vriezer te moeten zoeken.
Je kan deze koffie een aantal weken bewaren in de koeling, maar met dit warme weer haal je dat vast niet;-)

ijskoffie, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltje
Mocht het zo tropisch zijn als de afgelopen dagen, dan kan je met deze cold brew koffie vervolgens weer ijskoffie maken.
Zoek dan toch die ijsklontjes in je vriezer, vermaal ze in je blender of keukenmachine (die moet daar wel geschikt voor zijn) en voeg ze toe aan je cold brew.
 
Voor een snellere variant gebruik ik een theelepel Chikko (glutenvrije cichorei) en meng dat met een beetje water. Waar ik vervolgens lekker veel ijsgruis en een scheutje melk aan toe voeg. Als je de melk er voorzichtig inschenkt, krijg je ook nog eens hele fraaie laagjes.
 
ijskoffie in een hoog glas met lepel
Mijn grote favoriet deze hittegolf is ijskoffie met een heerlijke milkshake-consistentie. Die maak ik in de blender met een stuk of 10 ijsklontjes,  1 à 2 theelepeltjes oploskoffie of cichorei, een scheutje melk en eventueel een klein beetje vanillesuiker of honing, even goed mengen en je drankje is klaar om mee in de schaduw te gaan zitten. Je kan het drinken met een rietje (uiteraard een verantwoorde zoals bijvoorbeeld deze van RVS) of met een lepel.
 
Nog een optie is om een espresso over een bolletje roomijs te schenken, een koffie affogato, dat is natuurlijk altijd een succes!
 
Geniet van het mooie weer;-)
blender met iijsklontjes
blender met ijskoffie
blender met ijskoffie in de maak
blender met ijskoffie in de maak

Categorie: Drankjes, Glutenvrij

Vorig bericht: «Close up van cappuccino gemaakt van Chikko's cichorei CappuChikko
Volgend bericht: Aziatische geroosterde roseval aardappeltjes roseval aardappeltjes, geroosterd met zwarte peper»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*Workshops glutenvrij bakken: plan nu je privé workshop!*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije nieuwsbrief

Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring