• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

  • Home
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Recepten
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Recepten
  • Annemieke
  • zoeken
  • Email
  • Instagram
  • LinkedIn
ijskoffie, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltje

Zomerse (ijs)koffie maken

10 juli 2019 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

ijskoffie met een wolkje melk, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltje

Cold brew koffie maken is heel simpel. Ik gebruik voor deze koffie vaak cafeïnevrije koffie omdat ik met warm weer graag een groot glas koffie drink, en ik van koffie mét cafeïne ga stuiteren. Maar je kan elke koffie soort die je lekker vindt gebruiken. Vermeng grof gemalen koffie met water in de verhouding 1 : 8 Dus als je 100 gram koffie neemt, gebruik je 800 gram water. Laat een dag trekken. Daarna één of twee keer door de fijne zeef en klaar is je koude koffie. Bewaar deze koffie in de koelkast, dan kan je hem meteen drinken, zonder ijsklontjes in je vriezer te moeten zoeken.
Je kan deze koffie een aantal weken bewaren in de koeling, maar met dit warme weer haal je dat vast niet;-)

ijskoffie, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltje
Mocht het zo tropisch zijn als de afgelopen dagen, dan kan je met deze cold brew koffie vervolgens weer ijskoffie maken.
Zoek dan toch die ijsklontjes in je vriezer, vermaal ze in je blender of keukenmachine (die moet daar wel geschikt voor zijn) en voeg ze toe aan je cold brew.
 
Voor een snellere variant gebruik ik een theelepel Chikko (glutenvrije cichorei) en meng dat met een beetje water. Waar ik vervolgens lekker veel ijsgruis en een scheutje melk aan toe voeg. Als je de melk er voorzichtig inschenkt, krijg je ook nog eens hele fraaie laagjes.
 
ijskoffie in een hoog glas met lepel
Mijn grote favoriet deze hittegolf is ijskoffie met een heerlijke milkshake-consistentie. Die maak ik in de blender met een stuk of 10 ijsklontjes,  1 à 2 theelepeltjes oploskoffie of cichorei, een scheutje melk en eventueel een klein beetje vanillesuiker of honing, even goed mengen en je drankje is klaar om mee in de schaduw te gaan zitten. Je kan het drinken met een rietje (uiteraard een verantwoorde zoals bijvoorbeeld deze van RVS) of met een lepel.
 
Nog een optie is om een espresso over een bolletje roomijs te schenken, een koffie affogato, dat is natuurlijk altijd een succes!
 
Geniet van het mooie weer;-)
blender met iijsklontjes
blender met ijskoffie
blender met ijskoffie in de maak
blender met ijskoffie in de maak

Categorie: Drankjes, Glutenvrij

Vorig bericht: «Close up van cappuccino gemaakt van Chikko's cichorei CappuChikko
Volgend bericht: Aziatische geroosterde roseval aardappeltjes geroosterde roseval aardappeltjes met zwarte peper»

Deel dit bericht op:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter

Ontvang nu mijn december inspiratie tips, voor winterse dagen!

Warme chocolade melk met slagroom, op een ovaal schaaltje met bloemetjes, met pepernoten chocolade callets.

En blijf voortaan op de hoogte met de nieuwsbrief. (uitschrijven kan altijd)

Lees Interacties

Site Footer

Contact  –  Privacy – Copyright 2019 Annemiekeglutenvrij.nl – Powered by BizBudding Inc.

 

#lekkerglutenvrijeten

Stuur me een berichtje, of volg me op Instagram, LinkedIn en Pinterest

  • Email
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring